HeyWatch: Yazılım geliştiricileri hedefleyen bulut tabanlı video dönüştürme ve düzenleme servisi

HeyWatch: Yazılım geliştiricileri hedefleyen bulut tabanlı video dönüştürme ve düzenleme servisi

Küresel olarak genişbant internet bağlantı hızlarının artması ve penetrasyonunun yükselmesiyle birlikte en fazla büyüyen alanlardan biri olarak online videoyu söyleyebiliriz. Google'ın Youtube'u satın alması ve sonrasında açılan birden fazla online video servisi ve sosyal ağlarla birlikte gün içerisinde saatlerce video izliyoruz.

Ancak akıllı cihazların artması, video izlememizi sağlayan oynatıcılaırn farklı codecler ve formatlar istemesi ile birlikte her cihazdan ortak bir videoyu izleyebilmek mümkün olamayabiliyor. Size bu yazımızda tanıtıcağımız servis olan HeyWatch bu sorunu ortadan kaldırmak için özellikle yazılım geliştiricileri hedefleyerek hizmet veriyor.

iPad, iPhone, Android telefonlar, Windows Phone'lar ve kullandığımız bilgisayarları düşünürsek izlediğimiz videolar gün içerisinde birçok farklı formata girmek zorunda ve birden fazla platforma destek vermekle yükümlü ancak bu bazı uyum ve performans sorunları yaratabiliyor. Fransa merkezli olarak kurulan HeyWatch format ve hız sorunlarını ortadan kaldırmak için kurulmuş bulut tabanlı bir çözüm. Servisin diğer rakiplerinden ayrılan farkı ise yazılımcılara odaklanmış olması ve yazılımcıların en hızlı bir şekilde videolarını kullanıcılarına diledikleri formatta ve yazılım dili kullanarak sunabilmesi.

heywatch-works

Servisin çalışma mantığını kısaca anlatmamız gerekirse, API kullanılarak orjinal video HeyWatch sunucularına yükleniyor ardından encode edilmesi istenen formatlar seçiliyor son adımda ise HeyWatch videonun encoded versiyonunu şirketin CDN'lerine göndererek işlemler tamamlanmış oluyor.

Şirket Fransa merkezli olmasına rağmen müşterilerini %70'i Amerika'da bulunuyur bununla birlikte 2015 planlarında ise HeyWatch'u kullanıcıların ve şirketlerin birinci tercihi olacak bulut tabanlı video dönüştürme servisi olarak tercih etmesi var. Aynı zamanda şirket şu anda üzerinde çalıştıkları yeni bir panel ile birlikte yazılım geliştirici olmayan bir kullanıcının kolayca sistemin çalışma mantığını anlayarak servisi kullanabilmesine olanak sağlamaya çalıştıklarını aktardılar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.