200 bin kullanıcıya ulaşan Crushmania, Tinder modelindeki iPhone uygulamasını yayınladı

200 bin kullanıcıya ulaşan Crushmania, Tinder modelindeki iPhone uygulamasını yayınladı

Sizlere gcrushmania-logoeçen sene Kasım ayında tanıttığımız Crushmania; 'Oyunlaştırılmış Sosyal Ağ' sloganıyla yaşantısı uzun süren yerli sosyal ağ projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Doğa Girişim'den 1 sene önce aldığı 200 bin TL -tahmini- yatırım sonrasında bugün 200 bin kullanıcıya ulaşan platform, günlük 350 bin sayfa gösterimi rakamıyla da öne çıkıyor.

Yalnızca Facebook ile üye olabileceğiniz Crushmania'da kullanıcıların internet üzerindeki davranışları baz alınarak iki kişinin birbiriyle uyumu hesaplanıyor. Bu algoritmayla farklılaşmaya çalışan platform; kendini 'oyunlaştırılmış bir sosyal ağ' olarak konumlandırmaya çalışıyor.

1 hafta önce Crushmania iPhone uygulaması yayına girdi

Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone uygulamasını da yayınlayan Crushmania; 1 hafta sonrasında 15 dakika kullanım süresi (session) ve günde 100 bin ekran gösterimi (impression) gibi rakamları yakalamayı başarmış. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan uygulama daha çok 'dating' yönüyle öne çıkmaya çalışıyor diyebiliriz.

Öyle ki; Tinder vari olarak kullanıcılarına 'dating' deneyimi sunan Crushmania; ayrıca Instagram benzeri fotoğraf paylaşma, Facebook benzeri ileti gönderimi ve mesajlaşma gibi seçenekleri de bünyesinde barındırıyor. Bunların dışında web'de de olduğu gibi akıllı algoritmasıyla kullanıcıların tüm davranışlarını analiz eden Crushmania, kişiler arası ilişki uyumunu baloncuklarla görselleştiriyor.

crushmania-ekran-goruntusu

Girişimciler global bir açılım için yatırım arayışı içindeler

Girişimin kurucu ortaklarıyla konuştuğumuzda global açılım için yatırım arayışı içinde olduklarını öğrendik. Ayrıca şu sıralar Android uygulaması üzerinde çalışan Crushmania, kısa bir süre önce ekibini 2 kişiden 4 kişiye çıkartmış. Bu arada Crushmania Android uygulamasını da bu Kasım ayı içinde yayınlamayı planlıyor.

Rakamlara bakacak olursak; mobil açılımına aradan geçen oldukça kısa süreye rağmen iyi başlayan Crushmania, Türkiye ve coğrafi olarak avantajlı olduğu bazı ülkelerde yapacağı tanıtım faaliyetleri sonrasında etkili olabilir. Şimdilik gelir modeli noktasında yalnızca Google AdSense reklamlarını kullanan Crushmania'nın mobilde elde edeceği reklam geliri de kuşkusuz daha fazla olacaktır.

Yakaladığı 200 bin kullanıcı sayısı ve görece olarak uzun süren mecarasıyla Crushmania ülkemizden çıkan dikkat çekici sosyal ağ projelerinden biri konumunda. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.