Microsoft'un bugün tanıtacağı Windows 9 ile ilgili beklentiler

Microsoft'un bugün tanıtacağı Windows 9 ile ilgili beklentiler

Microsoft, 30 Eylül yani bugün düzenleyeceği basın etkinliğinde, Microsoft Fransa Başkanı'nın daha önce kazara doğruladığı gibi yeni Windows'u tanıtacak. Şirketin yaklaşık iki yıldır piyasada olan Windows 8'le pazarda istediği başarıyı yakalayamamasının Windows 9'u bir an önce  piyasaya sunmak istemesine neden olduğu da söylentiler arasında.

Güncellemelerle iyileştirmeler yapılsa da Windows 8'in pazar payı yaklaşık yüzde 13, buna karşılık Windows 7'nin payının yüzde 50'lerde olduğu biliyor. Daha önce Fırat'ın yazısında belirttiği gibi bu duruma sebep olan temel etkenlerden biri Windows 8 kullanıcılarının Metro arayüzüne alışmakta güçlük çekmeleriydi. Bu nedenle Microsoft'un yeni Windows'la geriye dönüş yapması, klasik başlangıç menüsünü geri getirmesi, çoklu masaüstü kullanımıyla tanıdık Windows günlerine geri dönmesi bekleniyor.

windows 8 pay

Windows 9 ya da Threshold (TH)

Micosoft'un yeni Windows'a ne isim vereceğini henüz bilmiyoruz. Gayri resmi olarak Windows 9 olarak anılan yeni işletim sisteminin geçtiğimiz Haziran ayından itibaren Windows Threshold olarak adlandırılacağına yönelik haberler de gelmişti. Windows Threshold, Microsoft'un Windows 8'e çekemediği Windows 7 kullanıcılarını kazanmasını sağlayacak bir proje olarak gündeme gelmişti.

Windows 9'un lansmanında önce basına sızan teknik ön izlemeler, aslında işletim sisteminin neye benzeyeceği konusunda çok fazla detay içeriyor. Videolarda Başlangıç menüsünün gelip, başlangıç ekranının ve Charms bar'ın (sağ tarafta bir pop up penceresi olarak açılan ve ara, paylaş gibi fonksiyonların bulunduğu bar) gideceğini, bildirim merkezi ve masaüstündeki güncellemeleri görmek mümkün.

Microsoft'un bugün düzenleyeceği etkinliğin konsepti Windows ve Enterprise. Zira Microsoft Windows 9'u bugün tanıtsa da ürünü 2015'ten önce pazara sunması beklenmiyor. Yeni işletim sisteminin gelenek olduğu üzere Ekim 2014'ten itibaren Windows Technical Preview adıyla kurumlsal müşterilerin kullanımına sunulması ve test edilmesi bekleniyor.

Windows 9 ile ilgili diğer beklentiler arasında Microsoft'un dijital asistanı Cortana entegrasyonu, uygulamaların esnek  görüntülenmesi gibi çok sayıda farklı özellik var. Microsoft'un son dönemdeki en ciddi Windows güncellemesiyle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.