GoPro'nun dokunmatik ekranlı yeni kamera serisi HERO4 geliyor

GoPro'nun dokunmatik ekranlı yeni kamera serisi HERO4 geliyor

Bir süre önce halka arz etmeye hazırlandığını bildirdiğimiz GoPro,  yaz aylarında halka arzını gerçekleştirdi. Zaten merakla beklenen HERO4 serisi kameralarının geleceği tahmin ediliyordu ve GoPro hisseleri NASDAQ'da işlem görmeye başlamasının ardından çok da süre geçmeden, HERO4 serisi kameralar karşımıza çıkmış durumda.

Şimdilik resmi açıklama gelmemiş olsa da, GoPro'nun HERO4 serisini resmi olarak 8 Ekim'de duyurması bekleniyor. Bununla birlikte, HERO4 serisinin bazı ürün özellikleri de basına sızarak belli olmuş durumda.

Yeni GoPro'ların en dikkat çeken özelliği artık GoPro'ların arka tarafında, dokunmatik bir ekran bulunacak olması. Böylece fotoğraf ve videoları çeker çekmez, GoPro üzerinden görüntüleyebilmeniz mümkün olacak.

goprohero4b

GoPro HERO4 serisiyle gelen bir yeni özellik ise 30 fps ile, 4K kalitesinde videolar çekebilecek olmanız. Görüntü kalitesi anlamında GoPro HERO4 çıtayı ciddi anlamda yükseltmeyi başarmış olduğunu böylelikle söyleyebiliriz.

Seleflerine göre 2 kata kadar daha güçlü işlemci ile çalışacak olan HERO4 kameraların bugüne dek en gelişmiş GoPro cihazlar olduğunu belirtelim. Şimdilik ortaya sadece GoPro HERO4 Black ve GoPro HERO4 Silver modelleri ile çıkacak gibi gözüken yeni GoPro kameraları, 40 metreye kadar su geçirmezlik özelliğine sahip. Black modeli 30 fps ile 4K video kayıt edebilirken, Silver modelinde ise 4K kayıtta 15 fps'e düşürülmüş.

GoPro HERO4 serisinin duyurulmasıyla birlikte hisselerini de ciddi şekilde artırdı. Hisse başına 28 dolar civarında işlem görmeye başlayan GPRO (GoPro, Inc.) tarihindeki en yüksek hisse başı değerini de GoPro HERO4'ün ortaya çıkmasıyla gördü ve hisseler 82$'a kadar yükseldi.

GoPro HERO4 serisinin piyasaya çıkış tarihi ile ilgili kesin bir açıklama yok. Ancak yavaş yavaş yaklaşan noel dönemi ve duyuru zamanlaması, GoPro HERO4'ün 2014'ün sonunda raflardaki yerini alacağını düşündürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.