Canlı yayın tweetleri, Twitter konuşmalarını ve takipçi sayısını artırıyor

Canlı yayın tweetleri, Twitter konuşmalarını ve takipçi sayısını artırıyor

Twitter, yayınladığı bir araştırmayla birlikte, televizyon ekranlarında yayınlanan programlardan canlı yayın yapılmasının, programla ilgili Twitter'daki konuşmaları ve takipçi sayılarında ciddi artış sağladığına dair bir rapor oluşturdu.

Bugüne dek sosyal medya ve TV entegrasyonla işlerle sık sık karşılaşıyorduk ve Twitter kendi resmi blogu üzerinden yayınladığı araştırmaya göre, Twitter kullanıcılarının yüzde 66'sı, dizilerin ya da programların resmi hesaplarından tweet'ler görmekten oldukça memnun.

Twitter tarafından yapılan araştırmaya göre, canlı yayın tweetleri ile birlikte dizi ya da programların oyuncularının hesaplarının takipçi sayıları yüzde 228 civarında bir artış gösteriyor. Hal böyle olunca, bu durum hem yapımcılar, hem yayıncılar hem de oyuncular için çok önemli bir hal alıyor. Hem dizi oyuncuları, hem de dizi yapımcılarının oynadıkları eserler yayınlanırken tweet atmaları, izleyicilere her kanaldan ulaşabilmesini sağlıyor. Kısacası günümüzde kullanılan çoklu ekran kullanımı, yani kullanıcıların TV izlerken ellerinde akıllı telefon ya da tabletlerini de bulunduruyor olması, bu etkileşimi ciddi anlamda artırıyor.

Canlı olarak tweet atmayan hesaplar, çok ciddi bir fırsatı kaçırıyorlar ve Twitter'daki konuşmayı artırmayı ve takipçi sayılarını artırarak daha geniş kitlelere ulaşabilme şanslarını kaçırıyorlar.

Live-Tweeting_infographic_vertical_091814-01_1

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.