Yemek paylaşım girişimi EatWith'e 8 milyon dolar yatırım geldi

Yemek paylaşım girişimi EatWith'e 8 milyon dolar yatırım geldi

Türkiye'de de örneklerini görmeye başladığımız evde yemek yapıp çevredeki insanlara satma fikrinin küresel temsilcilerinden EatWith.com 8 milyon dolar yatırım aldı.

2012 yılında kurulan Guy Michlin ve Shemer Schwarz tarafından Tel Aviv'de kurulan Eatwith, ev yemekleri pişiren kişilerin komşularını evde ağırlayarak kazanç sağlamasına aracılık ediyor. Hem yerel ekonomi adına, hem de turistler açısından düşünüldüğünde küresel ekonomi adına farklı bir model sunuyor.

Eatwith, dünyanın 30 ülkesinde (160 şehir) 500'den fazla ev sahibini (aşçının) ağırlıyor. Türkiye (Turkey) araması için de ağırlıklı İstanbul olmak üzere 9 sonuç görüntülenebiliyor. Şu anda 18 çalışanı olan ve Tel Aviv'den San Francisco'ya taşınan Eatwith, Greylock Partners'dan aldığı 8 milyon dolarlık yatırımla daha da büyümek istiyor. eatwith.com ev temekleri airbnb 2 Güven, yetenek ve sosyal açıdan beğenilen bir iş modeli sunmak isteyen girişimde şimdilik ev sahipleri konuklar tarafından puanlanıyor ama yakında konuklar da ev sahipleri tarafından puanlanabilecek.

Airbnb'nin yaşadığı sorunlarla karşılaşması muhtemel olan Eatwith'e karşı Airbnb'nin bir atak yapması da söz konusu olabilir ama öncelikle bu alandaki ekonomik hacmin kendini kanıtlaması lazım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.