Pioneer, DJ ekipmanı bölümünü satarak otomotiv elektroniğinde Apple ve Google'a rakip oluyor

Pioneer, DJ ekipmanı bölümünü satarak otomotiv elektroniğinde Apple ve Google'a rakip oluyor

pioneer dj kkrPioneer markasıyla birlikte başlıca ürünleri hiç şüphesiz herkesin hafızasındadır. Özellikle DJ ekipmanları ve ses sistemleriyle ön plana çıkan şirket gelecekle ilgili planlarının bir kısmını tamamen değiştirmiş görünüyor.

Ünlü müzisyenlerin ve DJ'lerin ilk tercihlerinden olan ve bu alanda her fiyat segmenti için ürünleri bulunarak büyük bir pazar payına sahip olan şirket Pioneer, DJ departmanını tamamen devretti ve otomotiv elektroniği üzerine yoğunlaşacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Pioneer DJ tamamını yaklaşık 551 milyon dolar bedelle dünyaca ünlü özel sermaye şirketi KKR'a satan şirket bu departmandan doğan boşluğu stratejik bir hamleyle tamamen otomotiv elektroniği üzerine odaklanacak bir bölümle doldularacak. Pioneer'ın mevcut durumda yaptığı bu hamle gelecek için oldukça önemli ve büyük bir potansiyel taşıyor. Özellikle 2014'ün ilk yarısında Apple CarPlay'i, Google Android Auto'yu, Windows ise Windows in the Car'ı tanıtmıştı.

pioneer-dj

Pioneer'ın ise yeni departmanıyla birlikte nasıl çalışmalar yapacağı, hangi şirketlerle anlaşmalar kuracağı şu an için bilinmez ancak Google veya Microsoft ile işbirliği yapma ihtimali uzakt durmuyor. Sizler için hazırladığımız Apple CarPlay tanıtım haberini buradan, Google Android Auto'yu buradan ve Microsoft Windows in the Car'ı buradan detaylı olarak inceleyerek prototip videolarını izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.