Türkiye'de 16-74 yaş arası insanların yüzde 70'i henüz internetten mal veya hizmet satın almadı

Türkiye'de 16-74 yaş arası insanların yüzde 70'i henüz internetten mal veya hizmet satın almadı

Her haftanın sonunda Webrazzi PRO'daki en ilgi çekici içeriği sizinle paylaştığımız 'haftanın grafiği' yazı dizimizle yine karşınızdayız. Bu haftanın konusu online alışveriş.

TUİK'in 2014 yılında yaptığı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması'ndan alınan verilere göre Türkiye'de 16-74 yaş arası insanların yüzde 70'i bugüne kadar internetten herhangi bir mal veya hizmet satın almamış.

Grafiği detaylıca incelediğimizde araştırmaya tüm Türkiye çapında katılan, 16-74 yaş aralığındaki vatandaşlarımızın yüzde 30,8'i internetten mal veya hizmet satın almış. Cinsiyet dağılımına baktığımızda ise erkeklerin kadınlardan daha çok online alışveriş yaptığını görüyoruz.

Diğer yandan ürün dağılımına baktığımızda en üst sırada yüzde 14,1 ile giyim ve spor malzemelerini görüyoruz. İkinci sırada ise 7,3 ile seyahat ve ev eşyaları kategorilerini görüyoruz. Oyun ve diğer tüm yazılımları son 12 ay içinde satın alan insanların oranı da yalnızca yüzde 1,5.

internet-uzerınden-mal-ve-hizmet-satin-alma

Webrazzi PRO nedir?

Webrazzi PRO’ya da değinmek gerekirse; 2013 yılının Nisan ayında yayın hayatına başlayan Webrazzi PRO, dijital sektör için Profesyoneller için Bilgi Merkezi konumunda. İçerisinde internet ve teknoloji sektörlerine dair 2000′in üzerinde grafik barındıran Webrazzi PRO, aynı zamanda veri ortaklarıyla da öne çıkıyor.

Aralarında Deloitte, Nielsen, Mobilike, Kariyer.net, akakce.com ve Gold.com.tr gibi şirketlerin de bulunduğu veri ortakları, internet ortamında halka açık olarak bulunmayan çok sayıda veriyi Webrazzi PRO kullanıcılarıyla paylaşıyor. Bu arada Webrazzi PRO’daki ilk 1000 içeriği detaylıca gözler önüne seren infografiğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Webrazzi PRO’nun fiyatlandırmasıyla ilgili olarak detaylara buradan bakabilirsiniz. Platform hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizi ise bize [email protected] e-posta adresinden iletmeniz mümkün.

Görsel kaynak: JMiks/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.