Swift ile geliştirilen mobil uygulamalar App Store'da yer almaya başlıyor

Swift ile geliştirilen mobil uygulamalar App Store'da yer almaya başlıyor

Apple'ın yeni programlama dili Swift 1.0 versiyonuna ulaştı. Bu önemli bir gelişme zira, Swift ile geliştirilen uygulamaların artık App Store'da yer almaya başlayacağı anlamına geliyor.

Apple'ın Swift blogunda yayınladığı paylaşımda Swift 1.0'ın GM statüsünde olduğu belirtiliyor. GM yani Golden Master, Apple geliştiricilerinin aslında yıllardır aşina olduğu bir kavram ve bir yazılımın, piyasaya çıkmadan önceki son aşamasına geldiği anlamına geliyor. Yani, GM test aşamasını geçen yazılımların son kullanıcıyla buluşmaya hazır olduğunu ifade etmek için kullanılıyor.

Apple'ın açıklamasında geliştiricilerin Swift kullanarak geliştirdikleri uygulamaları artık App Store'a teslim edebilecekleri belirtiliyor. Geliştiriciler için bu, tamamında ya da sadece bir kısmında Swift kullanarak geliştirdikleri uygulamaları artık App Store'a gönderebilecekleri anlamına geliyor.

Açıklamada Mac için Swift uygulamalarınınsa bir güncellemeye daha ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. OS X Yosemite'in bu sonbaharda piyasaya çıkmasıyla Swift Mac için de GM statüsüne kavuşacak.

Swift ile ilgili uygulama geliştirmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, buradaki 16 farklı kaynağı inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.