Fotoğraf içi reklam platformu: PopMarker

Fotoğraf içi reklam platformu: PopMarker

Günümüzde artık banner reklamcılığı ile ilgili ciddi tartışmalar yapılıyor. Kullanıcıların, artık geleneksel hale gelmiş dijital reklamcılıktan çok daha yaratıcı ve kullanıcıların dikkatini çekme anlamında daha pratik çözümler sunulması sürekli olarak konuşuluyor. Tabii buradaki hassas denge de bunu kullanıcıları çok da rahatsız etmeden, onların faydasına olacak şekilde düzenleyebilmek oluyor.

PopMarker adlı girişim ise kullanıcıların interaktiv şekilde fotoğraf içine yerleştirilmiş reklam çözümleri sunulmasına aracılık eden bir reklam platformu. Şirketin amacı, internet ortamında web sitelerinde bulunan milyarlarca fotoğrafı bir reklam panosu haline getirebiliyor olmak.

PopMarker'ın CEO'su Sarper Kocabıyık'tan aldığımız bilgilere göre PopMarker'ın ardında Türk mühendisler bulunuyor. Ancak yerli kaynaklarla geliştirilmiş bu girişim uluslararası olarak çalışıyor. Merkez ofisleri New York'ta bulunan PopMarker'ın İstanbul'da da bir ofisi var. PopMarker, şimdilik Türkiye'deki bazı ulusal gazetelerin web sitesi ile çalışmaya başlamış durumda. Yine Kocabıyık'tan aldığımız bilgilere göre PopMarker Marie Claire ve Cosmopolitan gibi dergilerle geçtiğimiz aydan itibaren çalışmaya başlamış.

Screen Shot 2014-09-11 at 19.49.49

PopMarker, yayıncıların web sitesindeki fotoğrafların içine bazı reklamlar alabiliyor. Fotoğrafların içerisinde, yıldızlı bir şekilde işaretlenen reklamlar kullanıcıda bir merak algısı uyandırıyor ve reklamların daha çok dikkat çekmesini sağlıyor. Kendini çok kısa sürede geliştirmeyi başaran PopMarker, LISA adı ile bilinen Long Island Software Award'a da layık görülmüş ve özellikle reklamverenlerin denemek isteyeceği yeni bir modeli piyasaya sunuyor.

PopMarker, reklamverenler için ilgi çekebilecek bir model olduğu kadar yayıncılar için de değerlendirmedikleri bir alan olan ve siteye eklenen fotoğrafları kendilerine para kazandırabilecek bir alana çevirebiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.