Apple Watch 349 dolar, piyasadaki 253 farklı giyilebilir cihazın ortalama fiyatı 350 dolar

Apple Watch 349 dolar, piyasadaki 253 farklı giyilebilir cihazın ortalama fiyatı 350 dolar

Vandrico, Canary platformuyla kurumsal pazara yönelik giyilebilir cihaz yazılım entegrasyonu sağlayan bir şirket. Platformunun müşterileri arasında Google, Amazon, Cisco, Intel ve Samsung gibi teknoloji devleri var. Bununla birlikte Vandrico piyasadaki giyilebilir cihazlarla ilgili en kapsamlı veritabanlarından birine sahip. Tamamen ücretsiz olarak erişilebilen veritabanı, Apple Watch'un anonsuyla birlikte yeni bir kırılım yaşanması beklenen sektörün genel görünüşüyle ilgili ilginç veriler içeriyor.

vandricoPiyasadaki en kapsamlı veritabanı olma iddiasındaki Vandrico, 253 cihazı detaylarıyla listeliyor. Apple Watch, Jawbone, Nike Fuelband, FitBit ya da Misfit Shine bunların yalnızca birkaçı. Yani piyasada ne var ne yok diye merak ediyorsanız danışabileceğiniz iyi bir kaynak.

Buna ek olarak sektörle ilgili içgörüler de sunan Vandrico'nun verilerine göre, üreticiler bugün 7 farklı pazara odaklanmış durumdalar, bunlar: Eğlence, fitnes, oyun, endüstriyel, yaşam biçimi, medikal ve hayvanlar. Bunlar arasında en popüler alan 154 farklı cihazla yaşam biçimi (lifestyle), onu 109 cihazla fitnes ve 54 cihazla medikal izliyor.

giyilebilir cihaz piyasası

Vandrico'nun veritabanındaki 253 cihazın en popüler komponenti, bunların 121'inde yer alan ivemelendiriciler (accelerometer). Tüm cihazların ortalama fiyatıysa 350 dolar. Fiyatları 100 doların altında olan onlarca cihaza rağmen ortalamayı yukarı çekense, Apple Watch değil,  endüstriyel pazara yönelik giyilebilir cihazlar. Yaklaşık 28 bin dolarlık fiyatıyla Vandrico'daki en pahalı cihaz olan Mirama dijital gözlükleri de bu kategoride. Piyasadaki en pahalı ikinci kategori ise ortalama 721 dolarla medikal, onu 530 dolarla eğlence izliyor.

giyilebilir cihazlar 2

Adı üzerinde vücudun hemen her uzvuyla giyilebilen cihazların fiyatlandırması da bölgeye göre değişiyor. Cihazları, bacaklarınıza giymenin ortalama fiyatı bin 253 dolarken, başınız için 791 dolar, gövdeniz içinse ortalama 436 dolar ödemeniz gerekiyor. En ekonomik bölgelerse eller ve göğüs, sırasıyla 92 ve 88 dolar.

giyilebilir 3

Vandrico'yu incelemek isterseniz burada. Şirketin güncellenmeye devam eden veritabanı içinse buraya gitmeniz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.