Kadın Sağlığı TV: Bayer'in canlı internet TV projesi bugün yayına başladı

Kadın Sağlığı TV: Bayer'in canlı internet TV projesi bugün yayına başladı

Kadın Sağlığı TV, bir canlı internet televizyonu projesi ve kadın sağlığı alanında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu yıl 60'ıncı yılını kutlayan dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden Bayer'in Türkiye'de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği ile işbirliğiyle hayata geçiyor. 11 Eylül'de yani bugün yayına başlayan Kadın Sağlığı TV, kadın sağlığıyla ilgili merak edilen sorulara güvenilir yanıtlar vermeyi amaçlıyor.

Türkiye'de kadınlara yönelik forumların en popüler konu başlıklarından biri şüphesiz sağlık. Doğum, gebeliğe hazırlık, infertilite ya da menopoz gibi konularda kadınların birbirine danışmasını sağlayan çok sayıda adres var. Kadın Sağlığı TV, bu kitlenin doğru ve bilimsel bilgiye ulaşması için hazırlanmış.

Bunun için yüzün üzerinde uzman doktoru gün içinde, canlı yayınlar aracılığıyla izleyicilerle buluşturan sitede, izleyiciler canlı yayın sırasında doktorlara soru yöneltebiliyor. Site izleyicilere, yayın sonunda doktorlarla birebir ücretsiz görüşme yapma fırsatı da veriyor. İzleyiciler, ana sayfada takip edilen yayın akışını takvimlerine işleyebiliyor. Bunun için ücretsiz üye olmak gerektiğini hatırlatalım.

kadın sağlığı 3Kadın sağlığı üzerine yapılan araştırmalara da yer veren sitede, geçmişe dönük yayınların videolarını da görüntülemek mümkün. Sitedeki canlı yayın konu seçimlerinde izleyicilerin de kararlarının etkili olacağı belirtiliyor.

Projenin hazırlık aşamasında Türkiye’de kadınların cinsel sağlık bilinci ve Türk kadınının internet kullanım alışkanlığı üzerine bir araştırma yapan Bayer'in bulguları da dikkat çekici. Bayer'in Erzurum, Malatya, Denizli, Manisa, Adana, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep, Bursa, Kırklareli, İzmir, Samsun, Zonguldak, Kayseri, Konya, Ankara ve İstanbul olmak üzere toplam 18 ilde, 18 yaş ve üzeri toplam bin 502 kişiyle yüz yüze anket yöntemiyle yapılan araştırmasının sonuçlarına göre kadınların son 1 yılda internet kullanım oranının yüzde 35’ten yüzde 44’e çıkmış. Akıllı telefon kullanan kadınların yüzde 48’nin uygulama indirirken erkeklerde bu oranın yüzde 35 olduğu belirtiliyor. 2013 yılında kadınlar için bu oran yüzde 29'muş.

kadın sağlığı 4

Araştırma aynı zamanda, kadınların yüzde 44’ünün cinsel sağlık ve korunma yöntemleriyle ilgili, ilk olarak hala aile büyüklerine danıştığını gösteriyor. Kadınların yüzde 31’i arkadaşlarına sorarken doktorundan bilgi alan kadınların oranı, sadece yüzde 11. Bu konular için internete danışan kadınların oranıysa yüzde 4.

Bayer EMEA Bölgesi Pazarlama Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Mülazımoğlu, yaptığı basın açıklamasında, kadınların cinsel sağlıkla ilgili konuları konuşmaya çekindiklerini ya da yanlış bilgilere yönlendiklerini ortaya çıkaran araştırma sonucunda, Türkiye’de yaklaşık 10 milyon kadının, kadın sağlığı konusunda canlı olarak internet üzerinden hekimlerden bilgi alacakları veya başkaları tarafından iletilen soruların cevaplarını izleyebilecekleri bir sistem istediğini gördüklerini söylüyor. Kadın Sağlığı TV'nin, doktor muayenesinin yerini almak gibi bir amacı yok, Mülazımoğlu, kadınları bilinçlendirerek doktora gitme oranını arttırmayı hedeflediklerini söylüyor.

Kadın Sağlığı TV, kadınların haftanın her günü, internet erişimi olan her cihazdan erişebilecekleri bir platform olarak geliştirilmiş. Yakında mobil uygulamasının da yayınlanması planlanıyor. İncelemek isterseniz Kadın Sağlığı TV'nin canlı yayını saat 17:00'de Doğum Kontrol Hapları başlığıyla birazdan başlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.