Swarm'a gelen oyunlaştırma özelliği, Foursquare'in mutsuz kullanıcılarını tatmin eder mi?

Swarm'a gelen oyunlaştırma özelliği, Foursquare'in mutsuz kullanıcılarını tatmin eder mi?

Eski Foursquare'le gittiğiniz mekanlara bugün Swarm'la gidip, "Bir zamanlar buranın valisi bendim" diye yakınıyorsanız, Foursquare'in size iyi bir haberi var. Şirketin dün resmi blogunda yayınladığı habere göre, Foursquare'in sevilen oyunlaştırma özelliği Swarm'la geri geldi. "Skor tahtası" olarak çevirebileceğimiz Leaderboard özelliğini tanıtan Foursquare, Swarm'la check-in olduğunuz yerlerde arkadaşlarınızla rekabet etmenizi sağlıyor.

Herkesin aynı mekanlara gitmediğini söyleyen Foursquare, Leaderboard'u mekanların türüne göre geliştirmiş. Yani yeni uygulama belirli bir restoran yerine sadece restoran, cafe ya da gittiğiniz başka mekanları baz alıyor. Swarm Leaderboard'da bir tür mekanda en fazla check-in yaparak zirveye çıkan kullanıcılar altın çıkartma kazanıyor. Gittiğiniz mekan türü, dünyanın neresinde olursa olsun, check-in olduğunuzda hanenize skor olarak yazılabiliyor.

swarm golden

iOS ve Android'de Swarm 1.1 versiyonuyla gelen özellik, uygulamanın kullanıcıların daha fazla sempatisini kazanmasını sağlayabilir. Zira, bugün App Store'da Türkiye dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinden kullanıcının Swarm ile ilgili çok sayıda negatif yorumunu görmek mümkün. Farklı uygulama mağazalarında gezinip, biraz Google Translate yardımıyla Swarm ile ilgili gelen negatif yorumlara baktığımızda, kullanıcıların başka dillerde "Neden?" diye sorduklarını görüyoruz:

"Ne gerek vardı?"

"Por qué dividieron ?" (İspanyolca)

"Неудобно пользоваться двумя приложениями!" (Rusça)

"Why why why!!!!" (İngilizce)

"Che senso ha avere due app, una per i check in e l'altra per le recensioni? E poi questo arancione è brutto da morire!!!" (İtalyanca)

"Avoir scindé Foursquare en deux, j'vois pas bien l'intérêt. En tous cas, moi je suis perdu. Bonne idée vraiment" (Fransızca) 

Swarm, Türkiye'de her ne kadar en popüler 10 uygulama arasında yer alıyor olsa da, benzer bir bölünme sürecini izleyen Facebook Messenger gibi, bir süre daha bazı kullanıcıların tepkisini almaya devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.