Apple'ın merakla beklenen giyilebilir cihazı Apple Watch'la tanışın

Apple'ın merakla beklenen giyilebilir cihazı Apple Watch'la tanışın

im cook iwatch

Apple, ürün gamına yeni bir cihaz eklendi. Canlı bloglamayla aktardığımız lansman etkinliğinde Apple Watch'u (bugüne kadar iWatch diye adlandırılan cihaz) tanıtan şirket giyilebilir teknolojiler pazarına da böylelikle adım attı. Tim Cook, Apple'ın hikayesinde yeni bir sayfa olarak nitelediği Apple Watch için "bugüne kadar ürettiğimiz en kişisel cihaz" dedi.

apple0288

Cihazın özelliklerine geçersek, paslanmaz çelikten yapılan Apple Watch beklendiği gibi köşeli bir tasarıma sahip. Safir cama sahip ürünle birlikte gelen en önemli özelliklerden biri Digital Crown. Klasik bir kol saati ayar kolu görünümündeki kol uygulamalar arasında geçiş yapmanızı sağlıyor.  Küçük ekranlarda içeriği görüntüleme sorununu adresleyen özellik, Apple Watch içinde genel görüntüyü engellemeden cihaz içinde gezinmenizi sağlıyor.

iwatch

Safir ekranlı Apple Watch esnek Retina display özelliğine de sahip. Jon Ive'ın sesi eşliğindeki uzunca bir videoyla tanıtılan ürünün ekranı baskıya duyarlı. iPhone cihazınıza bağlanan Apple Watch bu sayede Wi-Fi ve GPS özelliklerini kullanabiliyor. Bağlantılı zaman özelliğine sahip cihaz, internete bağlanarak zamanı ayarlıyor.

Ive, ürünün kızılötesi ve görünür LED ışıkları yardımıyla nabzınızı ölçebildiğini de söyledi. Buna ek olarak, jiroskop ve ivme ölçer bulunduran ürün bir fitnes ve sağlık cihazı olarak çalışıyor.

Aynı zamanda Siri entegrasyonuna sahip cihaz, sesli komutla da çalışıyor. Apple Watch kullanıcıları, bağlantı listesindeki kişilerle mesajlaşabiliyor, dilerlese kalp atışlarını da paylaşabiliyor. Kullanıcılar Apple Watch kullanarak Apple TV'lerini kontrol edebiliyor. Cihazın Apple Pay entegrasyonu da bulunuyor.

iwatch digital crown

Etkinlikteki seyircilerin büyük beğenisini kazanan Apple Watch, üç modelde piyasaya sunulacak. Bunlar: Apple Watch, adından anlaşılacağı gibi spor kayışlarla gelen Apple Watch Sport ve 18 ayar altınla kaplı Apple Watch Edition. Ürünün deri, metal gibi farklı kayış seçenekleri var. Kablosuz şarj özelliğine sahip Apple Watch'un pil ömrüyle ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Apple, yeni giyilebilir cihazına özel uygulamalar geliştirmek isteyecek geliştiriciler için de SDK'sını açmayı planlıyor. Bununla birlikte Apple, aralarında Twitter, BMW, Pinterest, Facebook, Honeyweel ve Nike'ın olduğu çok sayıda farklı uygulamanın Apple Watch için geliştirildiğini de duyurdu.

iwatch 4

iPhone 5 ve üzeri modelleriyle çalışan Apple Watch'un 2015 yılı başında Amerika'da 349 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sunulması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.