23 ülkede, 75 bin restorana ulaşan Delivery Hero 350 milyon dolar yatırım aldı

23 ülkede, 75 bin restorana ulaşan Delivery Hero 350 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın en büyük online yemek sipariş servislerinden Delivery Hero biraz daha büyüdü. Berlin merkezli şirket, 350 milyon dolarlık dev bir yatırım turunu geride bıraktığını duyurdu. Yatırım, Delivery Hero'nun var olan iki yatırımcısı Venture Partners, Kite Ventures ve yatırıma ilk kez dahil olan Vostok Nafta'dan geldi. (İsveçli Vostok Nafta hatırlayacağınız gibi yakın zamanda GetTaxi'nin 150 milyon dolarlık yatırım turuna da katılmıştı.)

Yaklaşık üç hafta önce Almanya'daki rakiplerinden Pizza.de'yi satın alan ve 1 milyar dolarlık değerlemeyle milyar dolarlık girişimler kulübüne adım atan Delivery Hero'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı böylelikle 635 milyon dolara ulaştı. Delivery Hero da yatırımı başta Birleşik Krallık ve Almanya olmak üzere faaliyette olduğu pazarlarda kullanacak.

Delivery Hero CEO'su Niklas Östberg'in açıklamasına göre, Delivery Hero'nun henüz pazar lideri durumunda olmadığı az sayıda pazar var ve şirket, yatırımın desteğiyle bu pazarlarda bir numara olmaya çalışacak. Bununla birlikte şirket uluslararası büyümesine de hız verecek.

Delivery Hero'nun dev sipariş ağının bugün 5 kıtadaki 23 ülkeye yayılan 75 bin restorandan sipariş verebilme imkanı sağladığı da notlar arasında. Ülkeler arasında, İsveç, Kore, Çin ve Hindistan da var. Delivery Hero ile birlikte çalışan restoranların online siparişler (web ve mobilden) yoluyla yaptıkları satışların büyüklüğünün yıllık 1 milyar dolardan fazla olduğu belirtiliyor. Verilere göre, restoranlar aylık 10 milyon adet yemek dağıtıyor.

350 milyon dolarlık yatırım turu Delivery Hero'nun bir sonraki adımının halka açılmak olacağı yönünde beklenti yaratıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.