Çin hükümeti Microsoft'un tekel soruşturmasına 20 gün içinde cevap vermesini istiyor

Çin hükümeti Microsoft'un tekel soruşturmasına 20 gün içinde cevap vermesini istiyor

Çin hükümetinin Microsoft'un bazı ofislerini denetleyerek incelemelerde bulunmasının ardından Çinli yetkililer tekel soruşturmasıyla ilgili açıklama yapması için Microsoft'a 20 gün süre tanıdı.

Çin'in tekelcilik karşıtı düzenleme kurumu tarafından yapılan soruşturmalar Microsoft'un Windows ve Office ürünleri arasındaki uyumsuzluğunu temel alıyor. SAIC (The State Administration for Industry and Commerce), Microsoft'un bu iki ürün arasındaki uyumluluk konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulunmadığının da altını çiziyor.

SAIC tarafından yapılan açıklamada Microsoft'a 20 günlük bir açıklama süresi tanındığı ifade edilirken, Microsoft da Çin'in yasalarına uyma ve söz konusu soruşturmada dile getirilen endişelerin gidermek konusunda ciddi davrandığını paylaşıyor.

Microsoft ilk değil

Diğer yandan bu tür bir soruşturmaya tabi tutulan Çin'deki ilk marka elbetteki Microsoft değil. Reuters'e göre en az 30 yabancı şirketin Çin'in 6 yıl önce çıkardığı tekelcilik karşıtı düzenlemelerine uyması isteniyor. Çinli yetkililer, geçen ay da Qualcomm'u kablosuz ağ standartları üzerinden, pazardaki konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle bir soruşturmaya tabi tutmuş.

Nadella Çin'e gidecek

Çin'in bu soruşturmaları bazı politik sebepler nedeniyle yaptığı da düşünülüyor. Bu ay sonunda Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın Çin'i ziyaret etmesi bekleniyor ve mıuhtemelen bu en üst düzey ziyaret buzların çözülmesini sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.