Google, Gecko Design'ı Google X projeleri için satın aldı

Google, Gecko Design'ı Google X projeleri için satın aldı

Google, Google X için geliştirilen özel projelerde çalışması için Gecko Design adlı Kaliforniya merkezli tasarım şirketini satın aldı. Satın alma bedeliyle ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmasa da, Gecko Design'ın web sitesinde yapılan güncellemeye göre Gecko Design ekibi bundan böyle Google X projeleri için çalışacak.

Bugüne dek, Aliph (Jawbone), Dell, HP, Slingmedia, OLPC ve  FitBit gibi ürünlerin tasarımına yardım etmiş olan Gecko Design'ın tasarım konusunda hatırı sayılır bir geçmişi var.

1996 yılında kurulan şirket bugüne dek önemli başarılara imza atmış. Mühendislikle inovasyonu buluşturarak, ortaya olabildiğince estetistik ürünler çıkartmaya çalıştıklarını belirtiyorlar.

Gecko Design'ın bundan böyle tasarım konusunda destek vereceği Google X'in de malumunuz olduğunuz üzere Google Glass, sürücüsüz otomobil, balonla interneti tüm dünyaya yaymak gibi önemli projeleri bulunuyor. Kısacası Google bu tarz üstünde çalıştığı inovatif ürünlerin tasarımına da büyük önem veriyor ve Gecko Design ile çalışmaya başlayacak olması da, tasarım konusunda büyük bir know-how gücünü arkasına aldığı anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.