PayU, bayilik modeliyle çalışan şirketlere yönelik online ödeme altyapı çözümünü tanıttı

PayU, bayilik modeliyle çalışan şirketlere yönelik online ödeme altyapı çözümünü tanıttı

PayU, bayilerle çalışan şirketlere yönelik yeni çözümünü tanıttı. Bayi Ödeme Altyapısı ürünü, adından anlaşılacağı gibi, PayU üyesi olan şirketlerin kendilerine bağlı olarak çalışan çok sayıda bayiye ait ticari işlemi tek bir arayüz üzerinden yönetmelerini sağlıyor.

PayU'nun yeni çözümü üye şirketler için bayilerine ait satış, ürün ve promosyon performansları gibi bilgileri tek bir merkezden takip edebilme avantajı sağlıyor. Online satış yapan şirketlerin PayU ana hesaplarından tüm iptal ve iade işlemlerini yönetmelerini de mümkün hale getiriyor.

E-ticaret yapan bayilerin en sık karşılaştıkları sorunlardan biri olan tahsilatın gecikmesine hızlı bir çözüm getirmenin yanında, Bayi Ödeme Altyapısı'nın en önemli faydalarından biri de ilgili işlemleri merkezileştiriyor olması. Tüm bayilere ait istatistikleri hızlı bir şekilde oluşturmaya elverişli olan sistem, bayilerin finansal ve yönetimsel raporlarını da tek elde topluyor.

PayU'dan aldığımız bilgiye göre, ödeme altyapısı sistemi şu şekilde çalışıyor:

  • Müşteri, bir ürün ya da hizmeti şirketinizin web sitesinden alışveriş sepetine ekliyor.
  • Müşterinin adresini tanımlaması ile bu adrese en yakın PayU sistemine entegre bayi hesabı üzerinden ödeme gerçekleşiyor.
  • Bayi ürünü müşteriye teslim ediyor. Gerçekleşen işlem tutarı PayU tarafından bayi hesabına aktarılıyor.
  • Ödeme işlemleri PayU sahtecilik önleme filtreleri ve uzman ekibi tarafından 7 gün 24 saat kontrol altında tutuluyor

PayU Türkiye Risk Yönetimi ve Finansal Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tombul açıklamasında, Bayi Ödeme Altyapısı’nın bayi kaynaklı finansal ve itibar risklerini en aza indirme hedefiyle oluşturulduğunu belirtiyor. Tombul, Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlanan mesleki tanzim kararına dikkat çekiyor ve 1 Ocak 2015 tarihine kadar yapılması zorunlu olan ‘ara toptancıların ve onların altında yer alan bayi ağının ana firma tanımlama ve üye işyeri numarası alma işlemleri’nin PayU sistemi üzerinden yapılabildiğini söylüyor. Tombul, "PayU, yetkilendirme işlemleri sırasında işlemleri ayrıştırabildiği ve bayiler ile ayrı sözleşme imzalamak suretiyle işlemleri yönlendirebildiği için, 1 Ocak 2015 tarihini beklemeden, hatta bu konuda herhangi bir geliştirme yapmadan, alt bayi işlemlerini güvenli bir şekilde yürütmeye olanak tanıyor" diyor

Bankacılık sistemleri ve ödeme altyapıları konusunda iyi bir noktada olduğumuzu biliyoruz. Özellikle PayU gibi şirketlerin pazarda yer almasıyla birlikte geçmiş yıllarda girişimcilerin yaşadığı Sanal POS alma sorununun giderek azaldığını ve bankaların da artık daha bilinçli şekilde yaklaştığını biliyoruz. Dijital ekosistemi besleyecek olan ödeme sistemlerinin alanında yapılan yeni girişimler ve bu ürün gibi yeni ürünlerin online dönüşüme önemli katkıları olacaktır. Umarız yurtdışında görmeye alıştığımız finansal girişimler (fintech) ülkemizde de hayat bulmaya başlar.

PayU Bayi Ödeme Altyapısı'nı incelemek isterseniz burada detaylara ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.