Dev sayılarla küresel internet kullanımı [İnfografik]

Dev sayılarla küresel internet kullanımı [İnfografik]

2015 yılı sonunda küresel internet trafiği toplam 1 Zetabyte büyüklüğe ulaşacak. 1 Zetabyte ise 36 milyon yıl süren bir HD filmin uzunluğuna tekamül ediyor. Statista ve Forbes'un derlediği küresel internet verileri infografiğindeki dev veriler, dünya genelinde internet trafiğinin bugüne kadar ki çılgın artışını oldukça iyi görselleştiriyor.

Zira, 2000 yılının başında dünya genelinde yaklaşık 400 milyon olan internet kullanıcı sayısı bugün yaklaşık 3 milyar kişiye ulaşmış durumda. İnternet nüfusunun bölgesel dağılımında ise Asya-Pasifik yüzde 41'lik bir oranla ipi göğüsleyen bölge, onu yüzde 26 ile Avrupa ve yüzde 14 ile Kuzey Amerika takip ediyor. 2013 yılında Doğu Asya'da internet kullanıcıları sayısının 756 milyondan fazla olduğu belirtiliyor.

Küresel internet tüketiminde en büyük payı açık ara farkla video alıyor ve almayada devam edecek gibi görünüyor. Örneğin Kuzey Amerika'da tüketilen trafiğin yüzde 59'u gerçek zamanlı eğlence için harcanıyor ve bunun yüzde 31,62'si Netflix'ten geliyor.

Dikkat çeken notlardan bir diğeri de 2013 yılında dünyanın online nüfusunun yüzde 73,4'ünün internete mobil telefonlarından bağlandığı. Statista 2017 ylı itibariyle bu oranın yüzde 90'ı geçeceğini tahmin ediyor.

2014 yılında mobilde en çok zaman geçirilen uygulamaların başında yüzde 32 ile oyunlar geliyor.  Sosyal ağlarsa yüzde 28'lik oranla ikinci sırada ve onu yüzde 18 ile kurumsal uygulamalar takip ediyor.

Internet-Usage

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.