Facebook kadın askerlere özel bir hackathon düzenledi

Facebook kadın askerlere özel bir hackathon düzenledi

Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının onlarca saat süren kodlama maratonlarının bir eseri olan Facebook'ta bu kez farklı bir 'hackathon' düzenlendi. Women Vets in Tech etkinliğinde erkek egemenliğindeki teknoloji sektöründe kadınların da yer açılması gerektiği gözler önüne serildi.

ABD'de askerlik yapmakta olan veya yapmış kişileri teknoloji sektörüne kazandırmaya çalışan Vets in Tech etkinliğinin 4.'sü olmasına rağmen Women Vets in Tech ilk kez düzenlenmiş.

Etkinlikte 30 kadar uzman kadın geliştirici Facebook mühendisleriyle çalışarak Facebook, Y Combinator, Next World Capital ve GE Ventures Healthcare gibi şirketlerden deneyimli isimlerin yer aldığı bir jüri önünde sunum yapmış.

Oculus benzeri sanal gerçeklik simulatörüyle askerliğin getirdiği çeşitli kaygı ve endişeleri çözme fikriyle Kristi Erickson'ın birinci seçildiği etkinliğin ardından Indiegogo'da 5 bin dolar toplamayı hedefleyen bir kampanya da açılmış. Diğer yandan Erickson'a Craig Hanson at Next World Capital tarafından bir çalışma ortamı da sağlanmış ve çeşitli kişilerle işbirliği şansı da yakalamış.

kadin hackaton facebook women veteran in tech 2

Facebook'un merkez binasında düzenlenen etkinlik kadınların girişimciliğe soyunması açısından önem taşıyor ve Facebook'ta çalışan çeşitliliği stratejisti Amanda Talbot Facebook'ta eski askerlerin de çalıştığını paylaşıyor. Vets in Tech kurucusu Katherine Webster de farklı alanlardan katılım gösteren kadınların diğer hackathon'lardakiler bir farkının olmadığını söylüyor.

Türkiye'de yazılım/teknoloji sektöründeki kadınların azlığı malum ama bundan sonra belki ülkemizde de bu tarz bir etkinlik düzenlenebilir. Tabii TurkishWIN'i saymazsak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.