Google Glass'ın kullanım alanları aslında düşündüğümüzden çok daha fazla; son olarak ameliyata Google Glass ile giren doktorlarla bile karşılaştık.
Remedy adı verilen uygulama da bu haftanın yeniliklerinden. Uygulama, bir ameliyatı video ile kayıt altına almaktan çok, sağlık dünyasını ileri götürecek bir adım atmaya çalışıyor ve hastaların ilgili bilgilerini Remedy altyapısına güvenli şekilde görsel, metin veya video olarak kaydedilebiliyor.
Noor Siddiqui ve Gina Siddiqui adında iki kız kardeşin kurduğu girişim, tıp dünyasındaki teknolojik yeniliklerin eksikliği fark edilerek ve girişimcilerinin okulu, hatta burslarını bırakarak kurdukları bir girişim olması açısından oldukça önemli.
Remedy'ye göre, önlenebilir tıbbi hatalar, meme kanseri, felç ve trafik kazalarından daha fazla insanın ölümüne sebep oluyor. Klinisyenlerin koordinasyonu konusunda bir eksiklik hisseden girişim, bunu çözmeyi hedefleyerek, işe daha çok görsellik katmanın, belirsizliği ortadan kaldıracağı ve konulan tanılarla ilgili geribildirimleri de güçlendirdiğini belirtiyorlar.
Her ne kadar hastaların gizliliği gibi konular gündeme getiriliyor olsa da, ortada "her şeyden önce sağlık" argümanı da dolanıyor ve Remedy'nin gizlilik altyapısının sektör standartlarında kriptolarak saklandığını açıklıyor. Örneğin hastanın ilgili konunun uzmanına sevk edilmesi aşamasında hastaya daha doğru tanılar kullanılabiliyor. Basitçe açıklamak gerekirse, hasta şikayet ile bir sağlık noktasına başvurduğunda Glass ile kaydediliyor ve hastanın yönlendirileceği bölümden randevu alırken, tanıyla ilgili bilgilerin, videoların veya görsellerin de olduğu, Remedy'e kaydedilen bir dosya ile gidiliyor. Basitçe açıklarsak, hastanın dosyası Remedy'de açılıyor ve burası üzerinden takip ediliyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap