WhatsApp'in aktif kullanıcı sayısı 600 milyonu geçti

WhatsApp'in aktif kullanıcı sayısı 600 milyonu geçti

Facebook’un WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın alması bolca sorgulanmasına neden olsa da sosyal medya devinin aslında kullanıcı başına 41 dolar ödediği ve bu rakamın benzer satın almalarla benzerlik gösterdiği gerçeğini Facebook’un WhatsApp’ı satın almasına dair dikkat çeken rakamlar‘da paylaşmıştık. Facebook'a geçtikten sonra WhatsApp'in üye sayısının yüzde 30'un üzerinde artması da satın almadaki sinerjiyi gösteriyor.

Şubat ayında 450 milyon aktif kullanısı sayısı bulunan WhatsApp geçen 6 ayın ardından 600 milyon kullanıcı sayısını geçmiş. WhatsApp CEO'su Jan Koum attığı tweetle haberi duyururken, her birinin farklı telefon numaralarındaki tekil kullanıcılar olduğuna da dikkat çekmiş.

WhatsApp'ın sadece mobil odağına rağmen aktif kullanıcı sayısındaki artış dikkat çekici. Facebook'un uzun bir zamandır kullanıcı sayısını artırmak için Google'da reklam verdiğini düşündüğümüzde WhatsApp'ın bu büyümeyi organik olarak devam ettirmesi yatırımın değerini yeniden ortaya koyuyor.

Büyüme hızıyla potansiyelini ortaya koyan WhatsApp'ın, kurucusunun diğer mobil mesajlaşma servislerinin aksine reklam ve sticker aksiyonlarına karşı olmasına karşın, Facebook'un 19 milyar dolarlık yatırımını nasıl döndüreceğini birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.