Pilotların işini kolaylaştıracak artırılmış gerçeklik uygulamalı gözlük: Aero Glass

Aero Glass, Epson tarafından üretilen Moverio BT-200 adlı akıllı gözlük için geliştiriliyor ve Google Glass'ın rakibi olan bu gözlük üzerinde bir artırılmış gerçeklik uygulaması örneği teşkil ediyor.
Pilotların işini kolaylaştıracak artırılmış gerçeklik uygulamalı gözlük: Aero Glass

aero-glassAskeri havacılıkta bir süredir kullanılan ve savaş pilotların kaskına yerleştirilen ekranlar sayesinde, pilot kafasını nereye çevirirse çevirsin hep gözünün önünde olan uçuş verileri artık ticari uçuş yapan pilotların da kullanabileceği, akıllı gözlük formatıyla birleştirilmiş bir artırılmış gerçeklik uygulaması olarak sivil havacılığa hizmet verecek.

Aero Glass, Epson tarafından üretilen Moverio BT-200 adlı akıllı gözlük için geliştiriliyor ve Google Glass'ın rakibi olan bu gözlük üzerinde bir artırılmış gerçeklik uygulaması örneği teşkil ediyor. Pilotların ihtiyacı olduğu yakın havalimanları, yakıt durumu, navigasyon desteği, uçuş planı, uçuş rotası, hava koridorları, hava trafiği ve coğrafik verileri gözlük ekranına taşıyor.

Geliştirilmesine devam eden ve pilotların işlerini bir hayli kolaylaştıracak olan Aero Glass akıllı gözlükler, yeni eklencek özellikleriyle birlikte irtifa, denizden yükseklik, uçak yerde taksi yaparken gitmesi gereken istikamet, uçak indikten sonra gitmesi gereken kapı ve hava durumu gibi verilerini de pilota sunuyor olacak.

Screen Shot 2014-08-24 at 10.32.04

Şu anda 200 pilot tarafından sivil havacılıkta test edilen Aero Glass, özellikle pilotların eğitiminde de aktif olarak kullanılabilir. Artırılmış gerçekliğin faydalarını kullanarak, özellikle iniş ve kalkış esnasında rehber olması Aero Glass'ı önemli bir uçuş enstrümanı yapabilir. Kalkışlarda ve yaklaşmalarda izlenmesi gereken yolu artırılmış gerçeklik sayesinde gösteren Aero Glass, irtifa ve hızı gibi etkenlerle de pilotu uyararak yaşanan kazaların da önüne geçebilecek kadar etkili bir araç olabilir.

2014 yılının üçüncü çeyreğinde piyasada olacak cihazın toplam maliyetinin ise 1000 doların altında olacağı söyleniyor. Eminim bu fiyat avantajı sayesinde havacılık camiasında hızla kabul görecek ve pilotlar tarafından da tercih edilecek bir akıllı gözlük olabilir. Areo Glass'ı gözünde canlandırmanızı sağlayacak bir videoyu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.