LinkedIn, stajdan sonraki iş olanakları açısından en iyi sektörleri araştırdı

LinkedIn, stajdan sonraki iş olanakları açısından en iyi sektörleri araştırdı

Stajdan sonra tam zamanlı bir işe girmek için en avantajlı sektörler hangileri? Merak edilen sorunun cevabını LinkedIn veriyor. Şirketin 300 milyon üyesini kapsayan araştırmasıyla LinkedIn,  hangi sektörlerin daha fazla staj imkanı sağladığı ve stajdan sonra tam zamanlı bir işe geçiş için daha avantajlı olduğu sorularını yanıtlıyor.

En iyi stajı size tam zamanlı bir iş fırsatı sağlayıp sağlamayacağına göre tanımlarsanız, küresel olarak en iyi staj imkanını sağlayan sektör Muhasebe. LinkedIn verilerine göre muhasebe sektöründe staj yapan adayların yaklaşık yüzde 60'ı stajlarını takip eden bir yıl içinde, staj yaptıkları şirkette tam zamanlı bir işe başlıyor. Maden ve Metal sektöründe ise bu oran yüzde 21. Çalışmanın özetinin sunan aşağıdaki grafik, sektörlerin sağladığı staj fırsatına (y ekseni) karşılık tam zamanlı iş fırsatı yaratma olasılıklarını (x ekseni) karşılaştırıyor.

linkedin

Araştırmada en iyi sektörlerden biri de teknoloji-donanım. Çok sayıda staj imkanı sağlayan sektörde, yarı iletkenler, bilgisayar ağları ve tüketici elektroniği gibi alanlarda adaylara çok sayıda iş fırsatı da sunuluyor. Teknoloji-yazılım alanında ise sunulan az sayıda staj fırsatına karşılık, iş teklifleri oranı yüksek.

Araştırmaya göre, iş teklifi için en kötü sektörlerse, kar amacı gütmeyen organizasyonların yönetimi ile seyahat ve dinlenme, Her iki sektörde yapılan stajların tam zamanlı bir işle sonuçlanma olasılığı yüzde 19.

Sektörlerin sonuçlarını tek tek görmek isterseniz, araştırmanın tamamı burada.

Araştırma, LinkedIn'in küresel  istihdam piyasasının  kendi penceresinden nasıl göründüğüne dair veriler sunduğu The Economic Graph kapsamında düzenleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.