Aldığı son yatırımla 4,3 milyar euro değerlemeye ulaşan Rocket Internet'ten bir hisse satışı haberi daha

Aldığı son yatırımla 4,3 milyar euro değerlemeye ulaşan Rocket Internet'ten bir hisse satışı haberi daha

Son iki haftada iki farklı yatırım alarak 4,3 milyar euro değerlemeye ulaşan Rocket Internet, yeni bir hisse satışı haberiyle yeniden gündemimizde. Şirket tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Rocket Internet hisselerinin yüzde 2,5'i Holtzbrinck Ventures (HV) tarafından alındı.

Bir hisse alışverişi şeklinde gerçekleşen anlaşmayla birlikte, Rocket Internet'in hızlandırdığı girişimlerin halihazırda yatırımcısı olan HV, aldığı hisseler karşılığında, sahip olduğu yedi e-ticaret şirketindeki paylarının tamamını Rocket Internet'e verdi. HV'nin paylarını Rocket'a devrettiği e-ticaret şirketleri, BigFoot ve BigCommerce holdingleri iştirakleri Lamoda, Dafiti, Jabong, Namshi ile doğrudan sahip olduğu Home24, Westwing ve HelloFresh.

Son olarak, 15 Ağustos tarihinde, hisselerinin yüzde 10,7'sini United Internet'e 435 milyon euro karşılığında satan Rocket Internet, bu yatırımla birlikte 4,3 milyar euro değerlemeye ulaşmıştı. 333 milyon euro'luk kısmı nakit olarak yapılan yatırımın 102 milyon euro'luk bölümü United ve Global Founders Capital tarafından hisse payı olarak karşılanmıştı.

United Internet ve Samwer kardeşlerin yatırım aracı Global Founders Fund'ın ortak olduğu Global Founders Capital'ın bugün 50'den fazla girişimde yatırımı bulunuyor. Eski adı European Founders Fund olan Global Founders Fund, 2008 yılında YemekSepeti'nin yüzde 20'sini satın almıştı.

Rocket Internet iki hafta önceki yatırım turunda ise hisselerinin yüzde 10'unu 333 milyon euro (yaklaşık 446 milyon dolar) karşılığında PLDT'ye satmıştı. 3,3 milyar euro'luk değerlemeyle yapılan bu yatırımın sonrasında gelen United Internet yatırımı, şirketin değerlemesini 4,3 milyar euro'ya çıkardı. Şirketin HV ile yaptığı hisse alışverişi de bu son değerleme üzerinden yapıldı. Yani HV'nin sahip olduğu yüzde 2,5'lik hissenin değeri yaklaşık 110 milyon euro.

HV daha önce Global Founders Fund (o dönemki ismiyle European Founders Fund) ile birlikte cember.net'e yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.