Facebook, App Links için trafik ölçümleme aracını duyurdu

Facebook, App Links için trafik ölçümleme aracını duyurdu

Facebook, f8 etkinliğinde ilk olarak tanıttığı App Links'le ilgili yeni trafik ölçümlemesi özelliğini devreye aldı. App Links'in blogunda paylaşılan bilgilere göre Parse'ın Facebook'a katılmasıyla devreye alınan Bolt SDK üzerinden çalışacağı belirtilirken yeni ölçüm aracıyla uygulamalar arası hareketlerin daha rahat görüleceği belirtiliyor.

Facebook geçen süre içerisinde bağlantılı uygulama sayısını 1 milyardan 3 milyara çıkarırken yeni özellikleriyle daha fazla geliştiriciyi App Links'e yönlendirmeyi hedefliyor.

Sadece trafik ölçüm servisiyle geliştiricileri ne kadar çekebilir bilmiyorum ama Facebook'ta Tumblr linkine tıklayarak sayfaya gittiğimde çıkan uyarı geliştiricilerin dikkatini çekmek için yeterli olabilir. Tumblr uygulamasının yüklü olmadığını belirten Facebook, uygulama indirmeye doğru kullanıcıyı yönlendiriyor.

Kullanıcı kazanımı için önemli olan bu özellik kullanıcının muhafazası için de önemli; Pinterest'teyse uygulama zaten yüklü olduğu için derin linklemeyle uygulamada direkt bulunduğum sayfaya giderek içeriği yeniden arama zahmetine girmedim. Pinterest'in App Links'i kullanmasına karşılık tekrar uygulamayı gösterme alanı olmasa daha da güzel olabilirdi :) Ama App Links'in sade butonuna karşılık Pinterest'in uygulamasını gösterme için zaten küçük ekranda üst alanı kaplamasının içeriğin görünürlüğünü düşürmesini göstermek için de iyi bir örnek oldu.

Aşağıda kullanıcı deneyimiyle ilgili görsellerini bulabileceğiniz App Links ile ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler buradan ulaşabilirler.

facebook-applinks

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.