Kasım'da Snapchat'e kaybolan haberler ve reklamlar geliyor

Kasım'da Snapchat'e kaybolan haberler ve reklamlar geliyor

Geçtiğimiz yıl Facebook’un 3 milyar dolara satın alma teklifini reddetmesi ile gündemden düşmeyen Snapchat, Kasım'dan itibaren nakit akışını başlatmaya hazırlanıyor. WSJ'nin paylaştığı bilgiye göre, Snapchat'in reklam servisi diye tanımlayabileceğimiz Snapchat Discovery özelliğini devreye almaya hazırlanan girişim, şimdiden reklamverenlerle ve medyadan bazı şirketlerle görüşmeye başlamış.

Kasım'da yayına alınması beklenen serviste Snapchat'in süre sınırlı kendini yok eden mesajlaşma temelinde içerikler kullanıcılara ulaştırılacak. Herkesin beklentisi bu içeriklerin markalara ait olması beklenirken Snapchat'in medya şirketleriyle de görüşmesi dikakt çekici.

Film ve dizi tanıtımları için gayet uygun platform olan Snapchat'in süre sınırlı haber servis etmeye başlaması sosyal medyayla değişen geleneksel medyada yeni bir adımı getirebilir. 60 saniyede günün özeti formatlı içeriklere ilgi Snapchat'le birlikte daha da artabilir.

Gazeteden, dergiye halihazırda 12 medya şirketinin Snapchat'e içerik sağlamak için görüşmede olduğuna dair bilgiyse medya şirketlerinin bu yönde ilgisini ortaya koyuyor. Medya şirketlerinin haricinde reklamlar yönüyle General Electric, McDonalds ve Mavi'nin halihazırda Snapchat'te yer aldığını düşündüğümüzde markaların Snapchat'e ilgisini özetlemiş oluruz.

Geçtiğimiz hafta Kaan'ın kaleme aldığı Mobil mesajlaşma uygulamaları ve mesajlaşmanın geleceği  yazısında belirttiği üzere 82 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Snapchat günlük mesaj gönderiminde WhatsApp'ın yaklaşık 8 katı daha fazla hacme sahip. Mobil mesajlaşma pazarınınsa 4 yıl içerisinde 14,7 trilyon adetten 28,2 trilyona çıkması bekleniyor.

Özellikle Facebook'u eski usul gören 13-18 yaş arası gençlerin ilgi noktası olan girişimin Kasım'da yayına alacağı Discovery ile ilgili ilerleyen  günlerde daha fazla bilgi paylaşılmaya başlanacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.