Avrupa'nın en önemli oyun fuarı Gamescom 2014'te dikkat çekenler

Avrupa'nın en önemli oyun fuarı Gamescom 2014'te dikkat çekenler

Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleştirilen ve Avrupa'nın en büyük oyun fuarlarından biri olan Gamescom 2014'te duyurulan yeni oyunlar izleyen günlerde art arda oyunseverlerin hayatına girmeye başlayacak.

Özellikle yeni nesil konsolların artık iyice yaygınlaşarak oturması, Xbox One ve PlayStation 4'ün ciddi satış rakamlarına ulaşması bu yıl Gamescom'un oldukça zengin geçmesine sebep oldu. Hatta Sony'nin PlayStation 4'ün 10 milyon adetten fazla sattığını açıkladı. Tüm bu ortamda, oyun yapımcılarının yaklaşan Noel dönemi hazırlıkları öncesi oyunlarını yavaş yavaş göstermeye başlaması kaçınılmazdı.

İşte Microsoft, Sony, EA gibi devlerin basın konferanslarını yaptığı, güncel oyunların, oyuncularla buluştuğu Gamescom 2014'te en çok dikkat çeken oyunlar:

Far Cry 4

Ubisoft'un geçtiğimiz aylarda düzenlenen E3 fuarında kesinleştirdiği Far Cry'ın 4'üncü versiyonu. Himalayalar'da geçecek oyun, oldukça iyi grafikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

FIFA 15

EA Sports, bu sefer hiç olmadığı kadar iddialı ve bir dönem herkesin PES'e kaptırdığı kabul gören koltuğunu bu yıl geri almaya gelmiş olduğunu gösteriyor. Özellikle aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz gibi daha gerçekçi bir oynanış, biz futbolseverler oyuncuları bekliyor. Süper Lig'in tamamının FIFA 15'de yer alacağının da altını çizmekte fayda var.

PES 2015

FIFA'nın en büyük rakibi PES, son dönemlerde kendini sürekli tekrar etmesiyle eleştiriliyordu. PES 2015, ilk oynanış videolarını Gamescom 2014 fuarında gösterdi. Pek çok oyuncunun gözüne köklü bir değişiklik çarpmasa da, Konami'nin kalıcı bir hayran kitlesi de bulunuyor. Hemen aşağıdan bir full maç oynanış videosunu izleyebilirsiniz.

Metal Gear Solid: Phantom Pain

Hideo Kojima'nın efsane oyun serisi Metal Gear Solid'in oynanış videoları da Gamescom'da karşımıza çıktı. Kojima'nın bir diğer oyunu Silent Hills de Gamescom 2014'te oldukça merak edilen yapımlar arasındaydı.

Assassin's Creed Rogue

Ubisoft'ın yeni Assassin's Creed oyununda denizlerdeki maceralarımıza devam ediyor, kiralık katil rolünü sürdürüyoruz. Kasım ayında raflardaki yerini alacak oyunun PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya çıkmayacağı duyuruldu. Fakat bu durumda değişiklikler olabilir, bekleyip göreceğiz.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Gamescom 2014'e özel olarak yeni bir trailer yayınlanan Middle-earth: Shadow of Mordor oyunun Eylül sonunda piyasada olacak ve pek çok Orta Dünya tutkunu tarafından merakla bekleniyor.

Might & Magic Heroes VII

Heroes'un 7'inci oyunu Gamescom'da duyurulan ve serinin takipçilerini sevindirdi. Bir yandan da ortada soru işaretleri oluşturmasına yol açtı. Heroes oyunlarının ilk sürümlerini oynadığımız günlerden bu yana yıllar geçti ve bakalım 7'inci oyunda bizi neler bekleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.