ABD ile Japonya arasında, okyanus aşırı kablo projesi: FASTER

ABD ile Japonya arasında, okyanus aşırı kablo projesi: FASTER

ABD ile Japonya arasında okyanusun iki ayrı ucundaki ülkeyi, Pasifik okyanusun derinliklerinden kabloyla bağlayacak olan ve daha hızlı internet hızı sağlamayı amaçlayan FASTER projesi ile ilgili olarak 6 ayrı şirket anlaşmayı sonlandırdı.

Aralarında, China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit, Google, KDDI ve SingTel gibi şirketlerin bulunduğu konsorsiyum, FASTER projesine toplamda 300 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek ve işletmesini sağlayacak.

Bu firmalar arasında Çin'in telekom firmalarının bulunması, Google gibi şirketlerin buraya yatırım yapıyor olması oldukça değerli. Özellikle Google gibi firmalardan, balonla ya da uçakla internet gibi inovatif yatırımlar gözlemlememizin yanı sıra, geleneksel yöntem olan kablolama ile de internetin yayılması konusunda önemli bir rol üstlendiğini söyleyebiliriz.

Saniyede 60 TB veri taşıyabilecek kadar büyük bir kapasitede inşa edilecek olan optik kablo hattı, iki kıta arasında internet hızının kalitesini önemli ölçüde artıracak gibi gözüküyor. Japonya'da Chikura ve Shima gibi iki ayrı bölgeye bağlanacak kablo sistemleri sadece Japonya'nın değil Asya'nın da internet kapasite hızlarını dolaylı yoldan artıracak. ABD tarafında ise, Batı'daki Los Angeles, San Francisco, Portland ve Seattle gibi yerler hub noktaları olacak.

FASTER projesinde, kablo çekme işlemlerinin hızlıca başlaması beklenirken, bu internet hattının 2016'nın ikinci çeyreğinden itibaren aktif olması ve hizmete girmesinin planlandığını da belirtebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.