Mobil güvenlik uygulaması Lookout'a 150 milyon dolarlık büyük yatırım

Mobil güvenlik uygulaması Lookout'a 150 milyon dolarlık büyük yatırım

2007'de mobil güvenlik yazılımı işine giren Lookout, aldığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Kendi ayakları üzerinde durmayı fazlasıyla başaran girişim F serisi yatırımıyla işletmeleri kazanmak için kullanacak.

Yeni yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım alan Lookut, halka arza giden yolda Wallstreet yatırımcılarını yanına çekmiş. Morgan Stanley Investment Management, Wellington Management Company, LLP, Goldman Sachs ve Bezos Expeditions yeni yatırımcıların başını çekiyor. Eski yatırımcılar arasında ise Khosla Ventures, Accel Partners, Index Ventures ve Andreessen Horowitz gibi bilindik isimler var.

50 milyon kullanıcı

Lookout, iOS ve Android uygulamalarıyla bireysel kullanıcıları hedefleyen bir stratejiyle büyüdü ama artık işletmeleri de müşterileri arasına çekmek istiyor. Dünya çapında 50 milyon kullanıcısı olan ve para ödeyen kullanıcı sayısı milyonlarla ifade edilen Lookout, bu yatırımla 100 milyon kullanıcıya hızla ulaşmaya çalışacak.

Ek özellikler için para isteyen (aylık 3 dolar) 'Freemium' gelir modeliyle çalışan Lookut, 6 aydır işletmelerle görüşmeler yaptığını ve önümüzde aylarda işletmelere özel bir sürüm çıkaracaklarını paylaşıyor. Diğer yandan güncel uygulamalarda hırsız alarmı gibi yeni özellikler eklemeye de devam ediliyor.

İşletme tarafında büyük potansiyel var

İşletmelerinin muhtemelen tamamının ücretli üye olacağını düşünürsek, toplam 282 milyon dolar yatırıma imza atan Lookout'un bundan daha iyi karar alması beklenemezdi. Kullanıcı sayılarının artmasına paralel olarak daha iyi bir zararlı içerik tespiti yapacaklarını söyleyen kurucu ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı John Hering, dış kaynaklardan gelen tehditleri engellemenin ana işleri olduğunu söylüyor.

İşletmelerin yanında devlet kurumları ve mobil operatör işbilirliklerini de önemseyen Lookout'un yöneticileri işlerinin tamamen bilgi güvenliği olduğunu ve herhangi bir kişisel veri depolamadıklarını söylüyor ancak özellikle Android uygulamasında aramalarda karşı tarafın numarasını görmek gibi oldukça fazla bilgi istemeyi de ihmal etmiyor.

Bireysel kullanıcıların kendi işletmelerini Lookout müşterisi yapabileceğine inanan girişimcilerin haksız olduğunu söylemek zor. Zira 7 yıldır yaptıkları bu işte oldukça iyi noktadalar ve en başta yeni yatırımcılar ve onların yatırım yaptığı işletmelerin Lookout'u kesinlikle kullanacağını söyleyebiliriz.

Şunu da söylemeliyim ki özel bilgilerin paylaşımı ve finansal işlemler günden güne mobile kaydıkça mobil güvenliğin önemi de her gün biraz daha artıyor. Siber korsanlar mobile daha fazla yöneldiklerinde bunu daha iyi anlayacağız...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.