İşletmeler için randevu sistemini de kuran Square, mobil ödeme servisinden daha fazlasını sunuyor

İşletmeler için randevu sistemini de kuran Square, mobil ödeme servisinden daha fazlasını sunuyor

Mobil ödeme servisi Square yeni bir hizmetini devreye aldı. Mobil ödemeden bağımsız olarak ticari işletmelere rezervasyon servisi sunmaya başlayan Square; kuaför, tamir işleri gibi sektörlerden KOBİ'lerin takvimlerini düzenlemelerini sağlayacak. Daha önce pilot programda test edilen hesabın sadece Square kullanan işletmeler değil, aynı zamanda tüm işletmeleri de kapsayacak olması hizmetin dikkat çeken noktaları arasında yer alıyor.

Square'in KOBİ'lere katma değer sunarak yakın durmasını sağlayacak adım, ayrı bir servis olarak hizmete alıp sonrasında bünyesine katsa etkisi daha fazla olur muydu? sorularını akıllara getiriyor. Ödeme servisi olarak başlayan Square'se yeni servisiyle birlikte işletmelere stoktan, satış raporlarına kadar ERP sistem sunan bütünleşik bir sisteme dönmüş oluyor.

Esas işinin ödeme sistemi olmasına karşılık sunduğu çözümlerle küçük işletmelerin dijital dönüşümüne yardımcı olan Square, bu servislerle aralarında PayPal ve bankaların da olduğu rakiplerden net olarak ayrılmış oluyor. Square'ın işletmelere sunduğu hizmetleri bir başka yazıda daha detaylı inceleriz şimdi randevu sistemini biraz daha inceleyelim.

square

İşletmelerin web sitesi olma zorunluğu aranmadan kullanabileceği sistemde, müşterilerin işletmelerin takvimlerine ulaşabileceği bir platform oluşturulmuş. Müşteri ihtiyacı olan hizmeti işletmenin müsaitlik durumuna göre belirtiyor ve işletmenin ekranına ilgili hizmet isteği düşüyor.

SMS, e-postanın da aralarında bulunduğu hatırlatma servisleriyle zenginleştirilen platformun işletmelere maliyetiyse aylık 30 dolardan başlıyor. Çalışan sayısına göre aylık 50 dolarlık ve 90 dolarlık seçeneklerinde bulunduğu Square Appointments biraz 2'den fazla çalışanı olan işletmeler için insan kaynağı yönetimini de sağlamış oluyor.

Geçtiğimiz günlerde online yemek dağıtım girişmi Caviar'ı da satın alan Square'in önümüzdeki günlerde işletmelere özel hangi yeni çözümleri tanıtacağını birlikte göreceğiz. Ülkemizde hizmet vermeyen Square'in Appointments servisini daha detaylı incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada yeniden hatırlatalım Square Kurucu Ortağı Jim McKelvey 25 Eylül'de Webrazzi Summit'te olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.