Windows Phone Store'daki uygulama sayısı 300 bini geçti

Windows Phone Store'daki uygulama sayısı 300 bini geçti

Microsoft, ürün ve hizmetlerine dair sunduğu istatistik sayfasını güncelledi ve Windows Phone Store'un uygulama sayısının yeni bir kilometre taşına ulaştığını paylaşmış oldu.

Güncellenen rakamlar içinde Windows Phone Store'un 300 bin uygulamayı geçmesi dikkat çeken rakamlardan biri. Microsoft yetkililerinin verdiği bilgiye göre geçen yıl Windows ve Windows Phone uygulama kataloğu yüzde 94 büyümüş. Aktif geliştirici sayısı ise yüzde 50 büyüme göstermiş.

Alınan bilgilere göre Window Phone Store, Haziran 2012 sonunda 100 uygulamaya, Aralık 2013 sonunda 200 bin uygulamaya erişmiş. Haziran 2014 tarihli rapora göre de yani 6 ay içinde 100 bin uygulama daha gelmiş ve 300 bin uygulamaya ulaşılmış. Yani büyüme giderek hızlanıyor ki Microsoft'un mobil uygulamalar konusunda nicelikten çok niteliğe değer verdiğini biliyoruz.microsoft istatistikleri windows phone store rapor 2Siteden bir kaç rakam daha verecek olursak;

  • 1.5 milyar kişi her gün Windows kullanıyor.
  • 250 milyondan fazla kişi OneDrive kullanıcısı.
  • Skype kullanıcıları her ay 50 milyar dakikalık arama yapıyor.
  • Bing her gün Facebook'tan 2 milyardan fazla, Twitter'dan da yarım milyardan fazla güncelleme indeksliyor.
  • Microsoft 1983'ten bu yana kâr amacı gütmeyen organizasyonlara 6.5 milyar dolar değerinde nakit ve yazılım sağlamış.

Küçük bir hatırlatma daha yapalım, Etohum 2012 girişimlerinden Alictus, bu yıl başında Witch Potion oyununu Windows Phone Store’da yayınlamış ve Windows Phone için sınırlı yerli oyun geliştiricilerden biri olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.