Google, arama sonuçlarında güvenli siteleri öne alıyor

Google, arama sonuçlarında güvenli siteleri öne alıyor

Google, arama sonuçları sıralamasında artık daha güvenli sitelere öncelik veriyor. Google Online Security blogunda duyurulan yenilikle birlikte HTTPS, Google'ın arama sıralamalarında kullandığı bir sinyal haline geliyor.

Google'ın açıklamasında şirketin son birkaç aydır, güvenli ve kriptolu bağlantıların, sitelerin arama sonuçlarında öne çıkarılmasını sağlayacak bir sinyal olarak çalışıp çalışmayacağının test edildiği belirtiliyor. Alınan olumlu sonuçlarla birlikte HTTPS'nin bir sıralama sinyali olarak kullanılmasına karar verilmiş.

HTTPS, şimdilik Google arama sonuçlarında çok güçlü bir etken olmayacak. Açıklamada güvenlik faktörünün şu anda bütün aramaların yüzde 1'ini etkileyebileceği ve kaliteli içerik gibi diğer sinyallerden daha zayıf olduğu belirtiliyor. Buna karşın, zaman içinde websitelerinin HTTPS'e geçişini hızlandırmak için bu etkinin attırılabileceğinden de bahsediliyor. Zira Google, bütün websitelerinin HTTP'den HTTPS'ye geçiş yapmasını istiyor.

Yenilik daha fazla websitesinin güvenlik protokollerini kullanmasını sağlamayı amaçlıyor. Google, önümüzdeki haftadan itibaren blogundan en iyi uygulamaları yayınlayarak TLS adaptasyonu için de ipuçları verecek, ilgilenenlere.

2010 yılında HTTPS'i Gmail servisinde standart haline getiren Google, yakın zamanda internetteki güvenlik açıklarını tespit etmek için tanınmış hackerlardan oluşan bir takımla işe koyulduğunu duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.