Google, küçük işletmeler için video uygulaması Directr'ı satın aldı

Google, YouTube için bir iOS uygulaması olan Directr'ı satın aldı. Directr'ın şirket blogu üzerinden de doğrulanan satın alma ile birlikte artık Directr, bugüne dek kendi videolarını oluşturmak için hizmet verdiği küçük işletme müşterilerine YouTube reklamlarını hazırlamaları amacıyla hizmet verecek.
Google, küçük işletmeler için video uygulaması Directr'ı satın aldı

directrGoogle, YouTube için bir iOS uygulaması olan Directr'ı satın aldı. Directr'ın şirket blogu üzerinden de doğrulanan satın alma ile birlikte artık Directr, bugüne dek kendi videolarını oluşturmak için hizmet verdiği küçük işletme müşterilerine YouTube reklamlarını hazırlamaları amacıyla hizmet verecek.

Küçük bir girişim olan Directr sadece iOS uygulaması olarak mevcuttu ve küçük işletmelere, ürünlerini, kendilerini basit şekilde anlatabilecekleri videolar oluşturmaları konusunda yardımcı oluyordu.

Ufak bir operasyon ekibine sahip olan Directr, bugüne dek toplamda 1.7 milyon dolar yatırım almış bir girişim olmasına rağmen Google tarafından satın alınmasının en büyük sebebi, internet şirketleri için aslında büyük önem taşıyan küçük işletmeler/KOBİ'lere önemli bir hizmet sunuyor olması.

YouTube'un reklam bölümüne katıldığı da açıklanan Directr, tahmin ettiğiniz üzere bundan böyle küçük işletmelere YouTube reklamlarını oluşturmak konusunda destek sağlayacak ve böylece küçük işletmeler de büyük prodüksiyon bütçeleri ayırmadan YouTube video reklamvereni olabilecek.

Screen Shot 2014-08-07 at 07.55.34

Bugüne dek ücretli bir kullanım planı olan Directr, Google tarafından satın alınmasının ardından tamamen ücretsiz olacak ve tahminimiz çok yakında Android versiyonuyla da karşımızda olacak. Böylece pek çok işletme, Directr ile kendi videolarını üreterek YouTube'a reklam verebilecekler.

Directr ile hazırlanmış ve Directr'ın Google ekibine katılmasını anlatan bir videoyu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.