ABD'nin en iyi 15 Girişim Hızlandırma Programı

ABD'nin en iyi 15 Girişim Hızlandırma Programı

girisim hizlandirma programları citaSouth By Southwest (SXSW) etkinliğinde Prof. Susan Cohen (Richmond Uni) ve Prof. Yael Hochberg (MIT), ABD'deki girişim hızlandırma programlarının performansını değerlendiren araştırmanın sonuçlarını açıkladı. CrunchBase verilerine dayanılarak yapılan araştırma ABD'nin en iyi 15 girişim hızlandırma programını listeliyor.

Altın, Gümüş ve Bronz kategorilerine alınan girişim hızlandırma programları ABD'deki girişimcilere ışık tutuyor.  Zira sayıları giderek artan, hatta hızlandırma programı balonundan bahsedildiği bir zamanda girişimcilerin verilere dayalı şekilde tercih yapmasını sağlayacak bir liste olması son derece önemli. Önce listeyi paylaşıp ardından biraz detaylara bakalım.

  1. Y Combinator (Altın) (Bkz: Y Combinator girişimlerinin toplam değeri 30 milyar dolardan fazla)
  2. TechStars (Altın)
  3. AngelPad (Altın)
  4. Launchpad LA (Gümüş)
  5. MuckerLab (Gümüş)
  6. AlphaLab (Gümüş)
  7. Capital Innovators (Gümüş)
  8. Tech Wildcatters (Gümüş)
  9. Surge Accelerator (Gümüş)
  10. The Brandery (Gümüş)
  11. Betaspring (Bronz)
  12. BoomStartup (Bronz)
  13. Entrepreneurs Roundtable Accelerator (Bronz)
  14. JumpStart Foundry (Bronz)
  15. DreamIt Ventures (Bronz)

Genel olarak 25 bin dolar civarında bir tohum yatırım, akıl hocalığı, çalışma ortamı vb. imkanlar sunan hızlandırıcılar yapılan araştırmaya göre yüzde 6 civarında bir hisse alıyor. 2013'te en az bir grup mezun vermiş olan ABD merkezli hızlandırma programları arasında yapılan araştırma, girişim portfolyosunun değerlemesi, yapılan çıkışlar, girişimlerin program sonunda yatırım alması gibi kriterleri esas alıyor.

Araştırmaya göre tüm portfolyo şirketleri yatırım veya çıkış sonucunda ortalama 29 milyon dolar değerlemeye sahip. Tüm şirketlerin kabaca yüzde 60'ı takip eden bir yatırım almayı başarmış, yani yatırım almaya devam etmiş. Dış ve iç kaynaklara bakıldığında ortalama yatırım tutarı 1.8 milyon dolar olmuş. Sadece dışardan alınan yatırım ortalaması ise 2.8 milyon dolar.

Girişim sermayedarlarının çıkış yapmak için 7-9 yıl beklediği kabul edilirken, en eski program olan Y Combinator'ın 9 yaşında olması ve bir çok çıkış yapması dikkat çekiyor. ABD'deki girişim hızlandırma programları ortalama 3 .1 yaşında ve sadece mezun edilen grup sayısı 7. Hızlandırıcılar tarafından yatırım yapan girişimlerin sadece yüzde 2.1'i anlamlı bir çıkış yapmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.