Elektrikli araç Sunswift, tek şarjla 500 kilometre yol katetti

Elektrikli araç Sunswift, tek şarjla 500 kilometre yol katetti

Tesla'nın uzun yıllardır süren çalışmalarının haricinde diğer markaların da bu alanda yatırımlarını artırmasıyla ilgi odağı olan elektrikli araçların en büyük problemlerinden biri, yakın zamanda çözülecek gibi görünüyor. Tam dolu şarjla hareket mesafesi 100 kilometre ile 370 kilometre arasında değişen elektrikli araçların hedefini bir üst seviyeye Avustrulya merkezli Sunswift çıkardı.

En hızlı elektrikli araçta dünya rekorunu da alan Sunswift, 100 kilometre hızla 500 kilometre yol katetmeyi başardı. Daha önceki 500 kilometre rekorunun 73 kilometre hızla yapıldığını ve iki aracın da deneysel araç olduğunu paylaşalım. Bu hızların üzerine çıkmak teknik olarak mümkün olsa da hem aracın ağırlığını hem de maliyetleri artıracağı için henüz seri üretime geçiş söz konusu değil.

Aracın detaylarına geçecek olursak dış kaplaması karbon-fiber olan Sunswift'in yükünü hafifletmek için iç aksamda alüminyum alaşım kullanılmış. Geçtiğimiz günlerde Sami'nin kaleme aldığı Tesla'nın batarya fabrikasına yatırım yapan Panasonic'in Li-ion bataryaları SunSwift'in deposunu oluşturmuş. Güneş enerjisiyle bataryadan bağımsız enerji üretiminin sağlandığı Sunswift'in buradaki tercihi silikon güneş pilli olmuş.

Gün içerisinde 100 kilometre hızla gidebilen ve haftada bir akaryakıtta harcadığınız vakitten biraz daha uzun bir süreyi parkta aracın enerjisini doldurarak harcanan bir araca talebin nasıl olacağını tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.