Wikipedia artık bitcoin ile bağış kabul ediyor

Wikipedia artık bitcoin ile bağış kabul ediyor

Özgür Ansiklopedi Wikipedia'nın arkasındaki vakıf Wikimedia Foundation, bundan böyle bitcoin ile bağış kabul edeceğini duyurdu. Bugüne dek kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak yola devam eden Wikipedia, tüm dünyadan insanların yaptığı bağışlar sayesinde ayakta duruyor.

2003 yılında, Jimmy Wales tarafından kurulan Özgür Ansiklopedi Wikipedia'nın yanı sıra Wiktionary, Wikimedia Commons ve Wikiversity de Wikimedia Vakfı'nın sorumluluğunda olan alt markalardan. Hizmet verdiği pek çok dilde, kullanıcıları bilgi sahibi yapan internet ansiklopedisi için bağışlar çok ama çok önemli.

Wikimedia Foundation, sadece bağışlarla ayakta duran bir platform olduğu için bağışların kolay toplanabilmesi ve bağış ödeme sistemlerinin çeşitli olması oldukça önemli. An itibariyle tam 13 farklı ödeme metodu ile bağış topladığını aktaran Wikimedia, bunların arasına Bitcoin ile ödeme olanağını da ekliyor. Kısacası kullanıcılar artık Vikipedi'ye bağışlarını bitcoin'lerle de yapabiliyor olacak.

Yeni bir bağış ödeme metodu ekleyen Wikimedia, bitcoin ödemelerini The Coinbase aracılığıyla alacak. Kısacası yapılan bağışlar, bitcoin'lerin USD birimine çevrilerek vakfa aktarılacak. Coinbase de, burada işlem ücreti almayarak, Wikimedia'yı destekler nitelikte bir karar almış durumda. Kısacası bitcoin bağışları, komisyon kesilmeden direkt olarak vakfa aktarılacak.

Siz de Wikipedia'ya bağışta bulunmak isterseniz, buradan farklı ödeme metodlarına göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.