Samsung'un kârı geçen yıla göre yüzde 24 düştü

Samsung'un kârı geçen yıla göre yüzde 24 düştü

Teknoloji devi Samsung 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Güney Koreli şirket 2012'den bu yana ilk kez yıllık kârda düşüş yaşadı.

7.2 Kore won'u (7.1 milyar dolar) kâr açıklayan Samsung, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 oranında bir düşüş yaşadı. Temmuz ayı başında akıllı telefon ve tablet satışlarındaki düşüşe dikkat çeken Samsung, aslında bu kötü haberi daha erken vermişti.

Samsung Electronics, 52.35 trilyon Kore won'u gelir elde etmiş ve bu taraftan bakıldığında da geçen yıla göre yüzde 2 oranında bir düşüş göze çarpıyor. Geçen yılın 2. çeyreğinde 9.53 trilyon KRW olan operasyonel kâr ise bu yıl 7.19 trilyon KRW'ye düşmüş. Yüzde 15 oranında bir gerileme var.

Yeni bir cihaz haberi

Samsung yöneticisi Kim Hyun-joon, finansal sonuç ilanında küresel çapta yeni bir üst sınıf akıllı telefonun geliş haberini vererek yatırımcılara sinyal gönderdi. Bu cihazın beklentiler arasındaki Galaxy Note 4 değil, yeni materyallar taşıyan yeni bir cihaz olduğundan bahsediliyor.

Mobil cihaz bölümü yine şirket için en kârlı bölüm olurken, Samsung akıllı telefon satışlarındaki düşüşe de değiniyor. Hatırlarsanız bugün paylaştığımız rapora göre akıllı telefonların büyüme hızı son 5 yılın en düşük büyüme oranıydı.

Akıllı telefon yaygınlığının artması ve büyümenin yavaşmasının yanında Samsung'un Huawei, Xiaomi gibi uygun fiyatlı Android üreticilerinden darbe aldığı da söylenebilir. Xiaomi'nin hızlı büyümesinin yanında Huawei de bugün önceki yıla göre yüzde 62 ile güçlü büyüme sergilediğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.