Twitter 2014 2. çeyrekte genişleyen kullanıcı tabanından daha fazla gelir yaratmayı başardı

Twitter 2014 2. çeyrekte genişleyen kullanıcı tabanından daha fazla gelir yaratmayı başardı

Twitter geri döndü. Peşpeşe açıkladığı sorunlu mali sonuçlarla borsada rekor düşüşler yaşayan Twitter, bu kez beklentileri aşacak kadar iyi bir çeyrek sonucu duyurdu. 30 Haziran 2014 tarihinde sona eren mali ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Twitter, kullanıcı sayısını, gelirlerini ve hisse başına karını arttırmayı başardı. Açıklamadan saatler sonra Twitter'ın hisselerindeki yükseliş oranı yüzde 35'i buldu.

Twitter'ın duyurduğu sonuçlara göre, şirketin 2014 ikinci çeyrek geliri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 124 yükselerek 312 milyon dolara ulaştı. Twitter 2014'ün ilk çeyreğini 250 milyon dolar gelirle kapatmıştı. Twitter'ın ikinci çeyrek reklam gelirlerinin  yüzde 81'lik rekor bir kısmı ise mobilden sağlandı.

Şirketin aylık aktif kullanıcı sayısı (MAU) ise yıllık yüzde 24 oranında artarak 271 milyona ulaştı. Geçtiğimiz çeyrek için bu sayı 255 milyondu. Twitter'ın olumlu sonuçlarında Dünya Kupası'nın etkisini de unutmamak gerekiyor. Buna karşın CEO Dick Costolo açıklamasında, Twitter'ın bir sonraki başarılı sonuçları için dört yıl beklemeye gerek olmayacağını söylüyor.

Twitter'ın bu dönemde net zararı da -sınırlı da olsa- yükselerek 145 milyon dolara ulaştı; bu sayı geçtiğimiz çeyrek için 132 milyon dolardı. Twitter, ne kadar güçlü bir performans gösterse de bu durum kısa sürede değişmesini beklememek gerekiyor. Twitter'ın son üç aylık hisse performansını aşağıda görebilirsiniz.

Twitter hisse 2014 üç aylık

Twitter'ın genişleyen kullanıcı kitlesinden gelir yaraabildiğini gösteren en önemli göstergelerden biri olan, her 1,000 zaman akışı görüntülenmesi başına sağlanan reklam geliri oranı da şimdiye kadar görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Quartz'ın Twitter verilerinden elde ettiği grafik, bu metriğin 2012 yılı 2. çeyrektekten bu yana nasıl değiştiğini gösteriyor. Pembe renk Amerika, griler dünya geneli, mor reknli barlar ise uluslararası gelirleri gösteriyor.

Twitter 2013 2. çeyrek

Twitter'ın son dönemdeki finansal başarısızlıkları, önemli yönetimsel değişikliklere de neden olmuştu. Goldman Sachs eski çalışanı Anthony Noto şirketin yeni CFO'su olurken, Twitter eski COO'su Ali Rowghani de şirketten ayrılmıştı. Değişiklikler her ne kadar Twitter'ın henüz stabilize olmadığını işaret etse de, şimdilik işe yaramış görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.