Amazon, Hindistan operasyonuna 2 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu

Amazon, Hindistan operasyonuna 2 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu

Hindistan, gerek nüfusu, gerekse de hızla artan internet nüfusu ile birlikte dünya devlerinin dikkatini çekiyor. Hem sosyal ağlar, hem e-ticaret siteleri bu pazarda büyüme fırsatlarını kovalıyor.

Geçtiğimiz hafta, Fırat'ın yer verdiği haberde Hindistan'ın en büyük e-ticaret sitesi olan Flipkart.com'un 1 milyar dolarlık yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bu, Hindistan merkezli bir girişimin aldığı en büyük yatırım miktarıyken, bugün Amazon resmi bir açıklama yayınlayarak, Hindistan'daki operasyonlarına 2 milyar dolarlık yatırım yapma planını kamuoyuna duyurdu.

Bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce Hindistan'daki operasyonlarına başlayan Amazon, kısa zaman içerisinde büyük yol kat etmişti ve Hindistan'ın tercih edilen online mağazalarından birini olmayı başarmıştı. Amazon CEO'su Jeff Bezos'a göre, Hindistan ekonomisinin ve e-ticaret pazarının büyük bir potansiyeli var. Bezos, bu potansiyeli görerek ve Amazon'un Hindistan'daki büyüme hızını dikkate alarak, bu büyümeyi artırmak için Hindistan operasyonlarına 2 milyar dolarlık bir ek yatırım yapacaklarının altını çizdi.

Flipkart.com'un 1 milyar dolar yatırım almasının ardından, Amazon'un Hindistan operasyonuna 2 milyar dolarlık bir ek yatırım kararı alması da Amazon'dan Flipkart'a bir cevap niteliği taşırken, Hindistan'daki e-ticaret savaşı şimdiden hızla büyümeye başlamış gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.