Bir haftada yüz bin oyuncuya ulaşan Online Kafa Topu, yükselmeye devam ediyor

Bir haftada yüz bin oyuncuya ulaşan Online Kafa Topu, yükselmeye devam ediyor

Yerel geliştiricilerin yaptığı ve kısa zamanda çok hızlı yükseliş gösteren mobil oyunlardan bir tanesine daha tanıklık ediyoruz. Beta versiyonu 20 Temmuz'da App Store ve Google Play Store üzerinden yayınlanan "Online Kafa Topu" oyunu  henüz yayınlanmasının üzerinden 5 gün gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen toplam da 100 bin kullanıcıya ulaşmayı başarmış durumda.

İzmir merkezli İzmo Bilişim tarafından geliştirilen oyunun bir özelliği aynı zamanda webtekno ve "Teknolojiye Atarlanan Adam" olarak yayın yapan son zamanların popüler içeriklerini üreten ekiple aynı olması.

İzmo Bilişim tarafından 4 ay gibi bir sürede geliştirilen oyun için 5 kişilik bir ekip görev almış. Burada bir parantez açarak İzmo Bilişim'den size biraz daha bahsetmek istiyorum. Son aylarda internetin yeni fenomenlerinden biri olarak söyleyebileceğimiz "Teknolojiye Atarlanan Adam" ve webtekno patformu yine İzmo Bilişim'in kendi içinde geliştirilmiş. Özellikle bölüm sonlarında teknolojik aletleri parçalaması ve farklı(!) üslubuyla "Teknolojiye Atarlanan Adam"'ı çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim kesinlikle incelemeler çok bilgilendirici ve birçok kullanıcıya fayda sağlayacak nitelikte buluyorum.

online-kafa-topu-1

Tekrar Online Kafa Topu oyununa geri dönecek olursak  oyun yapan ekip 2 yazılım geliştirme uzmanı, 2 grafiker ve 1 proje yöneticisi'nden oluşmuş. Oyun, Objective-C dilinde yazılmış, server tarafı ise JAVA ile kodlanmış. Oyun da ilk olarak farklı karakterler arasından bir oyuncu modeli seçiyorsunuz ardından o an oyunda online olan oyunculardan bir tanesiyle sistem sizi eşleştiriyor ve 12 farklı sahadan bir tanesinde maç yapıyorsunuz. Her karşılaşma 90 saniye sürüyor  ve minyatür olarak nitelendirebileceğimiz bir saha da kafa ağırlıklı olarak eğlenceli karşılaşmalar gerçekleşiyor :D

online-kafa-topu-2

Oyunu 20 Temmuz - 25 Temmuz aralığında Google play'de 50 bin, Appstore'da ise 45 bin kullanıcı indirmiş.Ekibin aktardığı bilgilere göre oyunda anlık olarak 1000 civarı online kullanıcı oluyor. Oyunda genel olarak oyuncu bulmakta zorlanmadığımızı belirteyim. 1 gün içerisinde ise oyunda yapılan toplam maç sayısı 127.843.  Online Kafa Topu'nu ücretsiz olarak iOS platformu için buradan, Android platformu içinse buradan indirebilirsiniz.

Teknolojiye atarlanan adamın, kendi oyunlarını inceledikleri bölümü aşağıda izleyebilirsiniz. Bir miktar küfür ve argo kelime içerdiği için tahammül edemeyecek olanlar izlemesin. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.