Facebook gelirlerinin kıtalara göre dağılımı [Webrazzi PRO]

Facebook gelirlerinin kıtalara göre dağılımı [Webrazzi PRO]

Bir hafta daha sonlanırken yine bir 'haftanın grafiği' yazımız ile karşınızdayız. Ve konuğumuz Facebook.

Bu hafta içinde takip ettiğiniz gibi çok sayıda teknoloji devi 2014 yılı için 2. çeyrek rakamlarını açıkladılar. Facebook da bu şirketlerden biriydi.

Açıkladığı rakamlar arasında gelirlerinin bölgelere göre dağılımına da yer veren Facebook'un, yine en çok geliri ABD&Kanada ikilisinden elde ettiği ortaya çıktı.

2014 yılı 2. çeyreğinde toplamda 2,9 milyar dolar gelir elde eden Facebook'un bu rakamın yaklaşık üçte birini, 1,308 milyar dolar, ABD&Kanada'dan elde ettiğini görüyoruz. İkinci sırada da tahmin edebileceğiniz gibi Avrupa kıtası geliyor.

Avrupa kıtası dünyanın en büyük sosyal ağına 0,824 milyar dolar gelir kazandırırken üçüncü sırada da 0,431 milyar dolar ile Asya yer alıyor. Facebook'un dünyanın geri kalan bölgelerinden de kazancı ise 0,347 milyar dolar. Geriye dönük verilerle beraber Facebook'un geçmişten bugüne kıtalararası gelir dağılımının sabit ilerlediğini söyleyebiliriz.

Facebook'un bu kıtalardaki kullanıcı sayısı ile gelirlerini incelediğimizde ABD&Kanada'nın dünya ortalamasının çok daha üzerinde gelir kazandırdığını söyleyebiliriz. ABD merkezli Facebook, Dublin'de de büyük bir ofise sahip ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin operasyonunu buradan yönetiyor. Dev sosyal ağın daha fazla lokalizasyon ve iç saha operasyonuyla ilerleyen dönemde ABD&Kanada haricinde kalan bölgelerdeki gelirlerini bir adım yukarıya taşıyıp taşıyamayacağını hep birlikte göreceğiz.

facebook-gelirleri-bolgelere-gore-degisim

Webrazzi PRO hakkında

Gelelim Webrazzi PRO’ya. Webrazzi PRO’da yer alan 1800′ün üzerindeki grafikle ilgili merak ettiklerinizi hazırladığımız şu infografikte bulabilirsiniz.

Ücretli bir platform olan Webrazzi PRO’da şu an 3 ayrı paket bulunuyor. Her biri minimum bir yıl için geçerli olan Bireysel, Startup ya da Kurumsal paketlerimizi satın almadan önce dilerseniz sağ üstte yer alan arama kutusunu kullanarak Webrazzi PRO’da aklınıza gelen aramaları yapabilirsiniz. Bu arada 3 paketi birbirinden ayıran tek etmenin kullanıcı sayısı olduğunu da belirtelim.

Webrazzi PRO hakkındaki görüş, öneri ve sorularınız için bize [email protected] e-posta adresinden ulaşmanız mümkün.

(Görsel Kaynak: Twin Design/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.