Turkcell 2014'ün ikinci çeyreğinde yüzde 2.4 büyüdü, 2.9 milyar TL gelir elde etti

Turkcell 2014'ün ikinci çeyreğinde yüzde 2.4 büyüdü, 2.9 milyar TL gelir elde etti

Turkcell 30 Haziran 2014 tarihinde sona eren mali ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.4 oranında arttıran Grup, bu dönemde 2 milyar 923 milyon TL gelir elde etti.

2013 yılının ikinci çeyreğinde gelirlerini yüzde 11 oranında arttıran ve "tarihinin en yüksek çeyrek gelirini" elde eden Turkcell'in büyümesindeki yavaşlama yine dikkat çekiyor. Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in yazının sonunda tamamını bulabileceğiniz açıklamasında 2014 yılı ikinci çeyreği,Turkcell'in  regülasyon kararları, Ukrayna'daki devalüasyon ve bir defaya mahsus giderlerden etkilendiği bir üç aylık dönem olarak tanımlıyor. Ara bağlantı ücretleri ve bir defaya mahsus giderler olmasaydı, gelirlerin yüzde 7 artmış olacağını belirtiyor Ciliv.

Turkcell Grup'un 2014 birinci çeyrek sonuçlarında öne çıkan figürler şöyle: 

  • 2014 ikinci çeyrekte de yüzde 28 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 39 büyüyen Turkcell Superonline, Grup gelirlerinin artmasına karkı yapan en önemli iki kalem.
  • Grup AVFÖK, bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla 907 milyon TL, net kâr ise 492 milyon TL olarak gerçekleşti.
  • VFÖK (Vergi-Faiz Öncesi Kâr) ise bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla 521 milyon TL oldu.
  • Kazanılan faturalı abone sayısı 404 bin oldu. Böylece faturalı abonelerin toplam abone bazındaki oranı yüzde 41,9’a yükselirken faturalı abone sayısı 14,5 milyona ulaştı.  Turkcell’in Türkiye’deki toplam abone sayısı ise 34,6 milyon oldu.
  • Turkcell Akademi kullanıcı sayısı 1,3 milyonu aştı.

Geçen 3 aylık süre içinde ilk giyilebilir teknolojisi T-Fit, bağlantılı araba platformu gibi yeni ürünlerini tanıtan Turkcell'in 2014 ikinci çeyreğindeki odağı inovasyon oldu. Süreya Ciliv'in de bu konuya odaklanan, Turkcell Grup 2014 ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladığı videosunu aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.