Facebook mobil gelirleri ve aktif kullanıcı sayısıyla 2. çeyrekte yatırımcıların yüzünü güldürdü

Facebook mobil gelirleri ve aktif kullanıcı sayısıyla 2. çeyrekte yatırımcıların yüzünü güldürdü

Borsaya açılan dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Rakamlar Facebook'un durumunun iyi olduğunu gösteriyor.

İkinci çeyrek finansal sonuçlarına göre Facebook, kendi çapına göre sürpriz sayılabilecek hızlı bir büyüme göstermiş. 0.32 dolar olarak öngörülen hisse başı kazancın 0.42 dolar olması en önemli sonuçlardan.

Günlük aktif kullanıcı sayısının 829 milyon gibi oldukça yüksek bir rakama ulaşması da yatırımcıları sevindiriyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı ise tam 1.32 milyar.

facebook ikinci ceyrek finansal sonuclar

Haber akışında görünen makalelerin arkadaşlardan gelen güncellemelerden daha fazla olması Facebook'tan yönlendirilen trafiği artırırken Facebook'un reklam gelirleri yaklaşık 2.7 milyar dolara ulaşmış. Geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 67 artış var. GAAP net geliri 791 milyon dolar olan Facebook, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138'lik bir artış yakalamış.

Mobil gelirlerin payı yüzde 62, yıllık artış yüzde 42

Mobilden gelen gelirler 2014'ün son çeyreğinde yüzde 50 sınırını geçmişti ve bu çeyrekte yüzde 62'lik bir paya sahip. Bu da bir yıl önceki rakamlara göre yüzde 42'lik bir artışa denk düşüyor.

Instagram reklamları, otomatik oynayan video reklamlar ve diğer reklam silahları düşünüldüğünde Facebook'un bu büyümeyi mobil ağırlıklı sürdürmesi bekleniyor. Mobil gelirleri artırabilecek bir başka gelişme ise Paypal Başkanı David Marcus'u mobil mesajlaşmanın başına getirilmiş olması.

Kullanıcı başına gelirlerde ABD ve Kanada başı çekiyor

10. yaşını kutlayan Facebook, dünya çapında kullanıcı başına gelir rakamlarında reklamlar için 2.06 doları, ödemelerle birlikte ise 2.24 doları yakalamış. Facebook'un şimdiye kadar ulaştığı en yüksek kullanıcı başına gelir rakamlarında Amerikalı ve Kanadalı kullanıcılar zirvede. Kullanıcı başına 6 doların üzerinde gelir bırakıyorlar.facebook ikinci ceyrek finansal sonuclar 2

Sonuçların açıklanmasından saatler sonra zirve yapan Facebook hisselerinin değeri 70 doları geçti. Serbest nakit akışını 872 milyon dolar olarak açıklayan Facebook, borsa açılışında (2012) oluşturduğu hayal kırıklığını yıllar içinde unutturacak gibi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.