Hindistan'ın en büyük e-ticaret girişimi Flipkart'a 1 milyar dolar yatırım

Hindistan'ın en büyük e-ticaret girişimi Flipkart'a 1 milyar dolar yatırım

Hindistan'ın en büyük e-ticaret girişimi Flipkart.com, yatırım konusunda çıtayı yükseltiyor. India Times'ın haberine göre Flipkart önümüzdeki hafta 1 milyar dolar yatırım aldığını açıklayacak.

Bu yıl dünya çapında Uber'in 1.2 milyar dolar yatırım almıştı. Flipkart ise bu yatırımla Hindistan'ın şimdiye kadar alınan en yüksek tutarda yatırım alan girişimi olacak.

Bir milyar dolarlık yatırımın yarısının mevcut yatırımcılarından (Tiger Global, DST ve Accel Partners) geleceği söylenirken, yeni yatırımcıların da (Singapore'dan T Rowe Price) Flipkart'a arka çıkacağı belirtiliyor.

flipkart hindistanli e-ticaret

Bu yatırım Flipkart'ın aldığı toplam yatırım miktarını 1.7 milyara yükselecek ve değerini de 5 milyar dolara çıkaracak. Flipkart'ın rakiplerinden Snapdeal'in değerinin ise 1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

flipkart hindistanli e-ticaretAsya pazarı e-ticaret yatırımlarında Hindistan ve Tiger Global'in öne çıktığını daha önce paylaşmış, Flipkart ile Snapdeal'ın da arkası sağlam e-ticaret girişimleri arasında olduğunu yazmıştım. Bu ikilinin yanında anılması gereken 3. isimse geçen Haziran açılan Amazon.in.

Geçtiğimiz Mart ayında 1 milyar dolarlık satış rakamını geçen Flipkart, Mayıs ayında modaya odaklanan Myntra adlı bir girişimi satın amıştı. Bu gelişmelerin yeni yatırım için çekici güç olduğunu söyleyebiliriz.

CB Insights, son 4 çeyrekte Hindistanlı teknoloji şirketlerine giden 1.3 milyar dolar yatırımın yüzde 72'sini çekmiş. Hindistan dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'in 200 milyar dolarlık e-ticaret pazarına rakip olması biraz zor olsa da kalabalık nüfusun etkisini açıkça gördüğümüzü söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.