MakerBot Digitizer, nesneleri 3 boyutlu olarak tarıyor ve baskıya hazır hale getiriyor

MakerBot Digitizer, nesneleri 3 boyutlu olarak tarıyor ve baskıya hazır hale getiriyor

MakerBot'ın yeni ürünü Digitizer, üç boyutlu (3B) bir masaüstü tarayıcısı olarak tanımlanıyor. Bir moleküler tarayıcı gibi çalışan cihaz, 3 boyutlu kopyasını yapmak istediğiniz herhangi bir ürünü tarıyor, 3 boyutlu modelini hazırlıyor ve baskıya hazır hale getiriyor.

3 boyutlu baskıda modelleme sürecini belki şimdiye kadar olmadığı kadar kolaylaştıran Digitizer'ı var olan teknoloji ve uygulamalardan farklılaştıran en önemli özelliklerinden biri, güçlü bir bir yazılımla geliyor olma iddiası.

MakerWare for Digitizer yazılımının yüz binlerce noktayı saniyeler içinde birleştirebilen algortiması, modelinizin dakikalar içinde  hazır hale gelmesini sağlıyor. Digitizer'ın verdiği tutarlı sonuçlar, endüstriyel ya da yaygın profesyonel kullanım için de gelecek vaat ediyor.

Digitizer'ın masaüstü tarayıcısı ise, bir kamera, daire biçiminde hareketli bir plak ve lazerlerden oluşuyor. 5 cm'den uzun ve platforma sığabilecek büyüklükteki nesneleri tarayabildiğiniz cihazın, seramik, kil, cilasız plastik gibi hafif ürünlerle daha iyi çalıştığı belirtiliyor. Digitizer'ı deneyen ve hayranlığını "neredeyse bir sihir" diyerek belirten TechCrunch yazarı John Biggs, parlak ürünler için, ürünü bebek pudrasıyla kapladığınız sürece sorun olmadığını söylüyor.

MakerBot Digitizer

Digitizer ile kopyalamak istediğiniz nesnenin platforma doğru yerleştiğinden emin olmanız için uygulama size yardımcı oluyor. Işık ayarı bir diğer hassas nokta. Taramayı iyileştirmek için cismin bir fotoğrafını da çekebiliyorsunuz.

958 dolardan piyasaya sunulan Digitizer ile oluşturduğunuz modelin üzerine eklemeler yapabiliyor, kopya sayısını ve ölçüleri değiştirebiliyorsunuz. Cihaz için henüz Türkiye'den sipariş vermek mümkün değil. MakerBot Türkiye yetkili satıcısı ise 3bfab.com.

İncelemek isterseniz MakerBot Digitizer burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.