Çin'de internete mobilden girenlerin sayısı, PC'den girenlerin sayısını geçti

Çin'de internete mobilden girenlerin sayısı, PC'den girenlerin sayısını geçti

Çin yoğun nüfüsu, bazı alanlarda dünya standardını yakalamış teknoloji sektörü, henüz internetle tanışmamış olan geniş bir nüfusun potansiyeli ile birlikte gelecek vaat eden bir internet ekosistemine sahip.

Zaman zaman teknoloji donanımı konusunda Çin'in adını duyuyor, bazı zamanlarda ise Çin'den çıkan oyunların ve yazılımların varlığına şahit oluyoruz. Bu da Çin'in bu alanda gücüne işaret ediyor. Rakamlara baktığımızda ise Çin'e internete mobil cihazlardan giren kişi sayısının, masaüstü bilgisayarlardan internete giren kişi sayısını geçtiğini görüyoruz.

Çin'in mobil potansiyelinin böyle büyük olması, kullanıcıların internete girmek için bilgisayarlar yerine mobil cihazlarını kullanması, alışkanlıkların ne kadar hızlı değiştiğini de kanıtlıyor.

İnternet gelişim istatistikleri raporunu yayınlayan China Internet Network Information Center (CNNIC), Haziran ayı itibariyle Çin'de tam 632 milyon internet kullanıcısı olduğunu belirtiyor. 2013 yılının sonundaki rakam 618 milyonken, sadece yarım senede yaşanan bu yüzde 2.3'lük gelişim, Çin'de internetin de hızla yaygınlaştığını gösteriyor.

Çin'deki internet kullanıcılarının yüzde 83'lük oranına denk gelen 527 milyon kişi, internete mobil aracılığıyla bağlanırken. Masaüstü bilgisayarların payı bu oranda yüzde 81'de kaldı.

Hatırlayanlar olacaktır, birkaç gün önce sizlerle Dolpin'in çoğunluk hisessinin satıldığı haberini sizlere paylaşmıştık. Dolphin’in Uluslararası İş Geliştirme VP’si Edith Yeung, mobil penetrasyonun artmasıyla, internet kullanımının da mobil olarak artacağının altını çizmişti. Aslında işler tam da Dolphin şirketinin tahmin ettiği gibi gidecek ve internet kullanıcı sayısı mobille büyüyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.