Paylaşım ekonomisiyle helikopter kiralamanızı sağlayan girişim: Blade

Paylaşım ekonomisiyle helikopter kiralamanızı sağlayan girişim: Blade

Önce araçlar, sonra uçaklar için karşımıza çıkan pek çok araç kiralama servisinin ardından, şimdi de karşımızda Blade adını taşıyan ve ulaşımınızı helikopter aracılığıyla sağlamanıza yardımcı olan bir girişimle karşı karşıyayız.

Hem özel kiralama hem de paylaşım ekonomisinin bir örneği olan Blade, şimdilik yerel olarak hizmet veriyor ve şu anda sadece New York'ta. Blade, Manhattan ve Hamptons arasında helikopter seferleri düzenliyor.

iOS ve Android versiyonları bulunan uygulama aracılığıyla, düzenlenen seferleri görebiliyor, bu seferler için koltuk satın alabiliyor ve yolculuğunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz. Bununla birlikte, eğer saatler size uymuyorsa, kendinize özel bir sefer açarak, başkalarını kiraladığınız helikopter seferine alıp, helikopter yolculuğunu daha ucuza getirebiliyorsunuz.

Helikopter ile yolculuğun oldukça yaygın olduğu ve şehiriçi taşımacılıkta kullanıldığı New York'ta, Blade'in düzenlediği Manhattan - Hamptons seferleri 25-30 dakika kadar sürüyor. Tek yön seferin bedeli 500 dolar civarında bir rakama mal oluyor.

Blade yolcularının en büyük avantajlarından birisi de yolculuğun garantili olması. Örnek vermek gerekirse, hava koşulları sebebiyle helikopter seferi gerçekleştirilemediği anlarda, Blade'in Maserati ile yaptığı anlaşması sayesinde yolcular kara yoluyla ancak Maserati Quattroporte'lerle transfer ediliyor.

Screen Shot 2014-07-20 at 13.34.41

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.