Çoğunluk hissesini satan Forbes Medya dijitale ağırlık vererek küresel çapta büyüyecek

Çoğunluk hissesini satan Forbes Medya dijitale ağırlık vererek küresel çapta büyüyecek

İş dünyasının en önemli medya markalarından Forbes Media, bugün çoğunluk hissesinin bir grup yatırımcıya satılacağını ve dijitalin gücüne inanarak küresel büyümeye odaklanacağını açıkladı.

Hong Kong merkezli yatırımcı grubu Integrated Whale Media Investments ve ASUSTEK Computer kurucu ortaklarından Wayne Hsieh'in de dahil olduğu yatırımcı grubu hem medya hem de dijital teknolojiler açısından Forbes'u küresel çapta büyümesini tetikleyecek.

Bugün Forbes markasının farklı kanallar üzerinden dünya çapında 75 milyon kişiye ulaştığı paylaşılırken, yeni yatırımın Forbes'u bir küresel medya, markalaştırma ve teknoloji şirketine dönüştüreceği dile getiriliyor. Forbes'un kârlı bir şirket olması ve 2013'te son 6 yılın en iyi finansal performansını göstemesi de yapılan yatırımı anlamlı kılıyor.

Steve Forbes'tan dönüşüm yazısı

Forbes Ailesi'nin ağırlığını sürdüreceği şirketin "Chairman and Editor-in-Chief" ünvanı yine Steve Forbes'da kalacak. Yatırımla ilgili bir yazı kaleme alan Steve Forbes, Forbes'un artık yeni bir safhaya geçtiğini söylüyor. Yazısında editörler ve muhabirler içeriklerini üretirken reklamların faturaları ödediğini ifade ediyor.

Digital çağda herkesin bir içerik üreticisi olduğunu da hatırlatan Steve Forbes'a göre Forbes Medya bu değişimi iyi gördü ve buna göre kendini geliştirmesini bildi. Forbes markası dijital tarafa ağırlık vererek eğitim, finansal hizmetler, emlak ve teknoloji lisans anlamaları gibi alanlarda markalaşacak.

"President and CEO" Mike Perlis şirketin yönetim ekibine liderlik etmeye devam ederken, Forbes Media'nın Asya iştiraki Will Adamopoulos tarafından yönetilecek. 80 yıllık Newsweek'in basılı yayına son verdikten* sonra 97 yıllık Forbes'un bu yeni yatırımla digital ağırlıklı bir yol çizecek olması geleceğin medya ve yayıncılığının bu alanda olduğunu kanıtlarken rekabetin de giderek büyüyeceğini gösteriyor.

*El değiştiren Newsweek'in yeni sahipleri Newsweek'in Avrupa baskısını yeniden başlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.