Mekan.com yeni anlaşmasıyla Foursquare'ı içerik tarafında besleyecek

Mekan.com yeni anlaşmasıyla Foursquare'ı içerik tarafında besleyecek

Geçtiğimiz ay Foursquare ile iş ortaklığına imza atan Fırsat Bu Fırsat A.Ş.'nin Mekan.com tarafında da Foursquare ile işbirliği yapacağını aktarmıştık. Konuyla ilgili detaylara ulaştık ve hemen sizinle paylaşıyoruz.

Yeme içme mekanlarına özel sosyal bir platform olan Mekan.com, restoranpaneli.com ve isletmepaneli.com gibi sektöre özgü yönetim paneller geliştirmiş ve bu paneller üzerinden mekan sahipleri tüm bilgilerini güncelleyebiliyor. Foursquare de bu noktada devreye giriyor ve Mekan.com kanallarından yapılan güncellemeleri otomatik olarak kendi sayfalarına ekliyor.

mekan.com mekan bilgileri foursquare

Bu içerik ortaklığının ilk örnekleri olarak Hayal Kahvesi Çubuklu ve Lotus Gurme mekanlarının menüleri Foursquare'da görünür vaziyette. Bu şekilde içerik sağlanan Foursquare sayfaların altındaki mekan.com logosuna tıklandığında ise Mekan.com'daki sayfalarda daha ayrıntılı bilgilere ulaşılabiliyor. (Bkz: Hayal Kahvesi Çubuklu'nun mekan.com sayfası)

Menü içerikleriyle kullanıcılara arama sorgularında daha fazla karşılık verebilecek olan Mekan.com, mekanların menülerindeki ürünlerini de beğenebiliyor. Böylece yemekler arası bir popülerlik sırası da belirlenebiliyor.

mekan.com mekan bilgileri

Yurt dışında benzer bir hizmetler sunan Single Platform'un Constant Contact tarafından, bir başka girişim Locu'nun GoDaddy tarafından satın alınması yerel işletmelere gösterilen ilginin karşılığını bulduğunu gösteriyor. Fırsat Bu Fırsat kurucularından Oğuz Arslan da restoranların internet süreçlerini tek bir yerden yönetebilmelerini sağlayıp, hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söylüyor.

m.mekan.com mobil sitesi ve Android uygulaması ile erişim kanallarını da çeşitlendiren Fırsat Bu Fırsat, mekan.com markasıyla başarılı bir hamle yapmıştı ve Mekanist, Yelp ve Zomato gibi tecrübeli ve yüksek yatırım alan girişimlerin bulunduğu bir pazarda kesinlikle emin adımlarla ilerliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.